Gazete Emek - Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda silahlı saldırı meydana geldi. Polis saldırının ardından teröristlerin peşine düşerken, IŞİD'den kendisine ait 'haber ajansı' aracılığıyla bir açıklama geldi. Örgüt, saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

BBC'nin aktardıklarına göre; IŞİD, Moskova saldırısını örgütün Telegram kanalı üzerinden üstlendi. Ancak örgütün daha önce de ilgisi olmayan saldırıları üstlendiği biliniyor.

İran’ın saldırısı sonrası İran ile İsrail arasında gerginlik en üst seviyede! İran’ın saldırısı sonrası İran ile İsrail arasında gerginlik en üst seviyede!

Bir güvenlik kaynağı Amaq Ajansı'na şunları söyledi: İslam Devleti savaşçıları, Rusya'nın başkenti Moskova'nın eteklerindeki Krasnogorsk şehrinde büyük bir Hıristiyan topluluğuna saldırdı, yüzlerce kişiyi öldürüp yaraladı ve üslerine güvenli bir şekilde çekilmeden önce bölgede büyük yıkıma neden oldu.

Öte yandan TASS haber ajansı saldırının gerçekleştiği konser salonunun yakınlardaki Crocus Belediye binasında patlama yaşandığı bildirdi.

En az üç kişinin kamuflaj giyerek Crocus Belediye Binası'na girdiği ve otomatik silahlarla ateş açtığı bildirildi. RIA Novosti'nin sahadaki muhabirine göre, saldırganlar zemin katta saldırıyı gerçekleştirdi ve "kesinlikle yaralılar olduğu" belirtildi.

Editör: Bekir GÜNEŞ