Gazete Emek- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlığının 2023 yılı bütçesine dair Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.


 

"Kıymetli vekillerimiz sağlığımız için derin bir nefes alalım. Çünkü konu 85 milyon vatandaşımızın sağlığını ilgilendiriyor" ifadeleriyle konuşmasına başlayan Bakan Koca, bakanlığına dair konuşan tüm milletvekillerinin ismini sayarak, "Yapıcı ve özgün eleştirilere minnettarım" dedi ve teşekkür etti.


 

'HİÇBİR DENSİZİN ÖNLÜĞÜMÜZE LEKE SÜRMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ'


 

Sağlık Bakanı olarak tek gündeminin sağlık olduğunu belirten Bakan Koca, "Hepiniz takdir edersiniz ki sağlık politik güncel konulara malzeme edilemeyecek kadar hassas ve hepimizin selameti için gereklidir. Bakanlığımızın tüm faaliyetlerini yürütürken beyaz önlüğü üzerimde hissederek hareket ediyorum" dedi.


 

Son günlerde kamuoyuna yansıyan sahte doktor haberlerini hatırlatan Bakan Koca, "Bu cümlelerimi kurarken bazılarının gözünün önüne, son günlerde servis edilen sahte doktor hikayelerinin geldiğinin eminim. Gündeme gelen müstakil örnekler tüm sağlık teşkilatını lekelememeli. Bu tür hastalıklı durumları milletimizin gündeminde tutmanın sağlık ailemize zarar verdiği ortadadır. Kimseye de faydası yoktur. Hiçbir densizin ölüğümüzün beyazına leke sürmesine müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.


 

'KASITLI HATAMIZ YOK'


 

"Beyaz Reform" sayesinde sağlık çalışanlarının özlük haklarını iyileştirdiklerini ve düzenleme yaptıklarını belirten Fahrettin Koca, "Bu devre damgasını vurması beklenen sorun çözülmüştür. Son beş yıldaki iki büyük başarıdan biri budur. Bu başarıyla hekim istifaları olan sayıların bile altına indi" dedi.


 

Hataları olduğunu dile getiren Koca, "Hatasız iş yapmakla hiç iş yapmamak özdeşleşmiş durumdadır. Hatamız var mı, elbette var. Eksiğimiz de var kusurumuz da var. Ancak sizi temin ederim, kasıtlı hatamız yok. Tek kastımız hayırlı hizmetler üretmektir. Bu sebeple bugüne kadar olduğu gibi her yapıcı eleştiriyi kabul ediyorum. Kulağımız her söze açık" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim