Gazete Emek- Wei, Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal olarak izin verilmediğini söyledi.

Çin‘in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, bugün Türkiye‘ye ulaştığı nakledilen Çin’in ürettiği koronavirüs aşısının Çin’de kullanımının yasak olduğunu ifade etti.

‘’AŞI ÇİN’DE YASAK’’

Başkonsolos Wei, Türkiye’ye satılan aşılar hakkında A Haber’in canlı yayınında yaptığı açıklamada, faz 3 aşamasında olan aşıların Çin’de yasak olduğunu ancak bir yasa değişikliğiyle sınırlı alanlarda kullanımına izin verildiğini vurguladı.

Hukukçulardan yılbaşı genelgesi ve ev baskınlarına karşı uyarı; böyle bir durumda haklarımız neler?

‘’ÇOK SINIRLI ALANLARDA KULLANIMINA İZİN VERİLDİ’’

“Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal bir şekilde izin verilmedi. Çin’de de kullanımı yok ama Çin’de yasanın formalitelerini aştıktan sonra faz 3 aşamasında olan aşıların paralel bir şekilde yasaya göre çok sınırlı olan alanlarda acil durumlarda kullanımına izin verildi.”

‘’BREZİLYA AYRINTILI RAPORU 3. DEFA ERTELEDİ’’

Dünya gazetesinden Yasemin Salih’in haberine göre; Brezilyalı araştırmacılar, Çinli Sinovac BioNTech tarafından geliştirilen COVID-19 aşısının deneme verilerine göre yüzde 50’den fazla etkili olduğunu açıkladı ancak şirketin talebi üzerine denemelerin tam sonuçlarını açıklamayı yine erteledi. Brezilya, CoronaVac isimli aşının ileri aşama denemelerini tamamlayan ilk ülke olsa da, Aralık ayı başında açıklanacağı söylenen ayrıntılı rapor üçüncü defa ertelenmiş oldu.

Bursa’da HDP İlçe Örgütü binası yakıldı

FAZ3 BİTİŞ TARİHİ 15 NİSAN

Coronovac isimli aşının FAZ3 denemelerinin bitiş tarihi Türkiye Sağlık Enstitüleri tarafından 15 Nisan 2021 olarak açıklanmıştı.

Kaynak: Jurnal Türkiye

Editör: TE Bilişim