Gazete Emek- 'Dördüncü dalga'ya ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması gereken en önemli bilginin 'Delta Varyantı'nın Türkiye'deki yayılım oranı olduğunu söyledi.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Habertürk televizyonunda, 'dördüncü dalga'ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsmail Saymaz’ın programında Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz karşı karşıya geldi: Her şey ortaya döküldü

"Sonbahara kadar toplumun yüzde 70-75'ini aşılamadan girerseniz dördüncü dalga kaçınılmaz" diyen Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması gereken en önemli bilginin 'Delta Varyantı'nın Türkiye'deki yayılım oranı olduğunu söyledi.


Ceyhan'ın Delta Varyantı'na ilişkin açıklamaları şöyle:

"Herkes, Sağlık Bakanlığı'ndan aşı oranları, aşı ile ilgili bilgler bekliyor... Fakat, Sağlık Bakanlığı'ndan beklenmesi gereken en önemli bilgi Delta varyantı ne kadar? İki ay önce Sayın Bakan '5 tane Hindistan varyantı tespit ettik' dedi ve iki aydır hiçbir bilgi yok. Dördüncü dalga riskini belirleyen birinci faktör, delta varyantının sizdeki yaygınlık derecesi... Birden bire önlemler kaldırılır diye korkuyorum. Basında haberlerin 'her şey bitti' denilerek veriliyor. Sonunda kötü öderiz bunu."

BioNTech aşısı ile ilgili kritik soru ve cevapları: BioNTech aşısı güvenli mi, yan etkileri neler?

SARS-CoV-2'nin ilk ortaya çıktığı formatından daha bulaşıcı olması nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından, "endişe verici" olarak sınıflandırılan Delta varyantı dünya genelinde hızla yayılıyor.

İlk kez Hindistan'da tespit edilen Delta varyantı şu anda çok sayıda ülkeye yayılmış durumda.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim