Gazete Emek- Görevden alınarak yerine kayyım atanan, ardından da tutuklanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı, kendisini hedef alan İçişleri Bakanı Soylu'ya "Seninle yargı önünde hesaplaşacağız" diyerek tepki gösterdi. Mızraklı'nın hücre arkadaşı Selahattin Demirtaş da, "Soylu 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine nasıl kumpas kurup kayyım atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız' diyor" diye yazdı.

Mızraklı, twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Beni anmışsın. İleride daha çok anacaksın. Hakkımdaki bütün soruşturmalar takipsizlikle sonuçlandı. Siyasi rehine olduğum dosyayı da Yargıtay bozdu. İçişleri Bakanı; adımı sakın unutma! Seninle yargı önünde hesaplaşacağız…" dedi.

DEMİRTAŞ'TAN DA TEPKİ

Selçuk Mızraklı ile aynı hücrede kalan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Soylu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demirtaş, "Sayın İmamoğlu’nu hedef alırken Sayın Mızraklı’yı örnek göstermesi son derece doğrudur! Soylu 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine nasıl kumpas kurup kayyum atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız' diyor. Adam daha nasıl itiraf etsin! (Pardon “adam” demişim.)" diye yazdı.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Soylu, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik (İBB) "terör" soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Selçuk Mızraklı'yı da hedef almıştı.

Soylu, şunları söylemişti:

"Avrupa parlamentolarında, bizatihi bu kişiler, bugün basın toplantısı yapan kişi ve onun genel başkanı dahil olmak üzere kayyum atadığımız için, bir belediyenin terörle irtibat ve iltisakını tespit ettiğimiz için, anayasa ve kanunların bize verdiği yetkiyi kullandığımız için eleştirildik. Bunlar arzu ediyor ki, terör örgütü üyesi olduğu için, PKK üyesi olduğu için hapiste yatan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve onun gibilere dokunulmasın, istediklerini yapsınlar, PKK'ya, KCK'ya hepsine istedikleri şekilde hizmet edebilsinler. Eğer bugün ülkemizde PKK/KCK terör örgütü hareket etme kabiliyeti bulamıyorsa Türkiye Cumhuriyeti devletinin ortaya koyduğu bu irade sayesinde, anayasa ve kanunların kendisine verdiği yetkiyi tam anlamıyla kullandığı için bunu sağlıyor."

Editör: TE Bilişim