Gazete EmekAlmanya’nın Hamburg kentinde uzun bir aradan sonra sahne alan şarkıcı Sibel Can, düğün salonunda verdiği konser öncesi protesto edildi. Ellerinde YPG bayrağı taşıyan protestocular, 'Hamburg'tan defol' sloganları attı.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan eşliğinde geçen Pazar günü ünlüler ve sporcular Hatay’da sınır karakolunu ziyaret etmişti. Aralarında şarkıcı Sibel Can'ında bulunduğu Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlere moral vermek için yapılan ziyaret tepkilere neden olmuştu. Hatay’daki ziyaretin ardından Almanya’nın Hamburg kentinde konser veren Sibel Can ellerinde YPG bayrakları olan bir grup tarafından protesto edildi.

Avrupa Postası’nın haberine göre, Hamburg’un Harburg ilçesindeki Phönix Düğün Salonu’nun ortaklarından Alman Sosyal Demokrat Partili ( SPD) Belediye Meclis Üyesi Martin Çelik ve ethnoevents konser organizasyonlarının kurucusu sahibi ve aynı zamanda Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği'nin (HAAK-BİR) Başkanı Sait Aslan tarafından düzenlenen gecede Sibel Can konser öncesi protesto ile karşılandı.


Sibel Can’ın konserinin “basına kapalı düzenlendiği” gerekçesiyle medyayı içeri almayan konser organizatörleri Hamburg Türk Basın Birliği üyesinin, yandaş basın için önceden konser bileti dağıttığı öne sürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim