Gazete Emek- Sırrı Süreyya Önder, Yeşil Sol Parti'den İstanbul Milletvekili adayı oluyor. Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre Yeşil ve Sol Parti’nin adaylık teklifini kabul eden Önder, İstanbul'dan milletvekili adayı olacak. 

Yeşil Sol Parti'de aday adaylarının başvurularını incelemek üzere kurulan mutabakat komisyonu, illerde yapılan teamül yoklamalarının sonuçlarına göre listeye son halini veriyor. Daha önce BDP ve HDP'de milletvekilliği yapan Önder de Meclis'e geri dönmeye hazırlanıyor.

Her 10 gençten 9’u ‘sandığa gideceğini’ söylüyor

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde oy kullanacak 62.4 milyon seçmenin 13 milyonunu genç seçmen oluşturuyor. 13 milyon seçmenin 6 milyonu ilk kez oy kullanacak.

“Z kuşağı” olarak adlandırılan gençlerin seçmen olarak verecekleri karar ile beraber siyaset, ekonomi, toplum, eğitim, sosyal hayat, tüketim gibi konularda da ne düşündükleri merak konusu.

Türkiye Raporu, “Gençlik Gündem Raporu Şubat ayı” araştırmasında 18-30 yaş arasındaki gençlere 2023 seçimlerinde sandığa gidip gitmeyeceklerini sordu.

Gençlerin çoğunun sandığa gitme konusunda istekli. Yüzde 89’u kesinlikle oy kullanacağını ifade ederken, yalnızca yüzde 2’si oy kullanmayacağını ifade etti. Yüzde 9 ise sandığa gitme konusunda kararsız.

Editör: Bekir GÜNEŞ