Gazete Emek-Şişecam’da örgütlü Kristal-İş Sendikası ile patron arasında süren ücretlere ek zam görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Anlaşmaya göre ödemeler saat ücretine yansımayacak, çalışılan süre hesaba katılarak ek ödeme adı altında verilecek. 5 yıla kadar olan işçilere saat başına bürüt 22 lira (Aylık 225 saat) ek ödeme yapılacak. 5 ve üzeri kıdeme sahip işçilere ise her yıl için bürüt ek 25 kuruş kıdem artışı yapılacak. 20 yıl üzeri işçilere verilecek kıdem artışı ise 20 yıl üzerinden hesaplanacak.


FAZLA MESAİLER ZAMSIZ ÖDENECEK
İdari (TİS madde 29 ve tüm ücretsiz izinler) ve sağlık nedenleriyle yapılan devamsızlıklar, fazla çalışma ve münavebe sürelerde ek ödeme hesaba katılmayacak. Yani işçiler izin aldıkları sürelerde ek ödeme alamayacak, fazla mesailer ise ek ödemesiz saat ücreti üzerinden hesaplanacak. Normal çalışma süresi, hafta tatili, yıllık izin, işyerinde tutanak altına alınmış kayıp günlü iş kazasında geçen raporlu süre, görev, eğitim ve sendikal izinlerde geçen süreler ise ek ödeme kapsamında olacak.

Bir sonraki sözleşme görüşmeleri ek ödemelerin saat ücretine katılmasıyla çıkan tutar üzerinden başlayacak. İzin grubu ve geçici işçiler ise ek ödeme anlaşmasından yararlanamayacak.

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim