Gazete Emek- Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Halkın demokratik çözüm ve barış isteğini gür sesle söylemeyi sürdüreceklerini ve geri adım atmayacaklarını" ifade etti. "Tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim" diyen Demirtaş, "Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin "delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi" ya da karşı mahallenin "teröristi, katili" olarak yaftalanmayı göze alıyorum" dedi. 

 

 

Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yaptı.

 

Demirtaş paylaşımlarında şunları kaydetti: 

 

"BİZİM İÇİN İLKESELDİR"

 

 "Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin. Her koşulda ilkelerimizi savunacak, halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz. Faşizmi yıkacak, mutlaka kazanacağız.

 

"YAFTALANMAYI GÖZE ALIYORUM"

 

 Milyonların sessiz barış çığlığını hücremden duyuyorum, halkın duygularının tercümanı olmaya çalışıyorum. Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin "delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi" ya da karşı mahallenin "teröristi, katili" olarak yaftalanmayı göze alıyorum. 

 

"TARİH HEPİMİZİ YARGILAYACAK"

 

 Konforlu alanlarından "siyaset" yapanların çıtları çıkmasa da, tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Tarih hepimizi, söylediklerimiz ve sustuklarımızla yargılayacak bir gün."


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim