Gazete Emek-  Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. En merakla beklenen konuların arasında koronavirüs tedbirlerinin ve yasaklarının esnetilmesi geliyordu. Esnafın gözü kulağı bu açıklamadaydı. Ne var ki beklenen açıklama gelmedi. Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin son kez olmak kaydıyla mart sonuna nakdi yardımın ise 17 Mart'a kadar uzatıldığını duyurdu. Ancak restoran ve kafelerin açılmasının yol haritasının önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

İlleri dört gruba ayıracaklarını söyleyen Erdoğan, mart ayının başından itibaren kademeli olarak normalleşme adımlarının atılacağını söyledi. Ayrıca sokağa çıkma yasaklarının da illerdeki vaka durumuna göre; başta hafta sonu yasakları olmak üzere kaldırılmaya başlanacağını da ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ülkemizin siyasi ve sosyal çalkantıyla uğraştığı dönemler, terörün en çok azdığı dönemler olmuştur. Mesela 90’lı yıllarda terör örgütü birçok katliam gerçekleştirmiştir. Örgüt bu dönemde bebeklerden, kadınlara ayrım gözetilmeksizin herkesi hedef almıştır.

Türkiye üzerinde hesabı olan çevreler, 2013 yılından itibaren pek çok araçla birlikte PKK’yı da yeniden harekete geçirdiler. Bu dönemde terör meselesini suhuletle çözüme kavuşturmak için, tüm riskleri göze alarak çeşitli adımlar attık. Hiçbir insanımızın kanı dökülmesin, analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın diye her türlü gayreti samimiyetle gösterdik. Buna rağmen ülkemizin bütünlüğüne göz diken çevrelerle birlikte hareket eden terör örgütü yeniden eylemlere başladı.

Özellikle 2015 Temmuz ayından itibaren yoğunlaşan saldırılar, çeşitli ilçelerimizin çukurlarla kuşatılmaya çalışılmasına kadar vardı. Sur, İdil, Cizre, Silopi, Nusaybin, Derik, Dargeçit ilçelerimizde yaşanan hadiseler bastırılmıştır. Bununla kalınmamış, sınırlarımızın içinde kapsamlı terör operasyonları yürütülmüştür. Bu saldırıların ardından gelen 15 Temmuz darbe girişim iterör olaylarıyla ülkemizde oluşturulmak istenen iklimin asıl amacını ortaya sermiştir. Türkiye’ye, terörden darbeye her yöntemi kullanarak diz çöktürmeye çalışanlara karşı milletimiz istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkarak tarihi bir ders vermiştir.

Burada rakam olarak ifade ettiğimiz her bir şehidimizin, her bir gazimizin, hatta her bir teröristin birer can olduğunu unutmayalım.

Biz, inancımız ve değerlerimiz yolunda mücadele ederken şehitlik ve gazilikle müşerref olmayı en üstün vasıf olarak kabul ederiz. Bizim elimizde tek bir masumun kanı yoktur. Olmamıştır. Olmayacaktır.

PKK’yla arasına mesafe koyamadığı için bizim nezdimizde hiçbir zaman gerçek bir siyasi kurum hâline gelemeyen bir parti var. Bu parti, kendi resmi hesaplarından PKK’yla irtibatlarını belgeleyen bir paylaşımda bulunduğu için İletişim Başkanımızı “Hesap vereceksiniz” diyerek tehdit ediyor. Terbiyesize bak. Alçaklıkta demiyorum, çukurlukta sınır tanımayan bu terör örgütü yardakçılarına Cumhur İttifakı olarak diyoruz ki; asıl bu millet sizden önce şehidimizin onca gazimizin hesabını soracak. Hem de öyle bir soracak ki bir daha kimse benzer ihanetlere teşebbüs edemeyecek.

Hadi bunlar tescilli terör yardakçısı, peki bu ülkenin ikinci büyük partisi konumundaki CHP’ye ne oluyor? Kılıçdaroğlu dün yine çıktı tamamı yalan, yanlış, hezeyan olan bir sürü zırvayı arka arkaya sıraladı. Arada bize de güya sorular soruyor. Bu soruları dünyadan ve ülkemizden haberi olmayan, tüm ömrü kuytu köşelerde geçmiş bir meczup sorsa diyeceğiz ki mazurdur. Ama öyle değil. CHP’nin başındaki adamcağız, hayatının bir bölümü memuriyetle, kalan kısmı siyasetle geçmiş, kasetle gelmiş de olsa bunca yıl CHP’nin genel başkanlığı koltuğunu cebren işgal etmiş bir adamcağızdır. Bu şahsın, PKK’nın nasıl bir alçak yapı olduğundan, bugüne kadar hangi katliamları yaptığından, kimlerden destek aldığından, insanlıkla uzaktan yakından ilgisi olmadığından habersiz olduğunu anlıyoruz.

Milli Savunma ve İçişleri Bakanlarımız gidip hem CHP’nin başındaki zatı hem de İYİ Parti Genel Başkanını bilgilendirdiler. Ayrıca TBMM’ye de gereken izahatı verdiler. Yapılan bilgilendirme toplantısının hemen ardından, CHP grup toplantısında sergilenen pespayelik, sözkonusu zatın rezil karakterinin artık iyice bildiğimiz tanıdığımız tezahüründen başka bir şey değildir.

Operasyonun sorumlusu; Milli Savunma Bakanından Cumhurbaşkanına kadar devlettir.

-Ay'a ulaşmak ya da uzaya bir Türk vatandaşını göndermek gibi hedefler, emin olun yalnızca birkaç adım ötemizdedir. Biz 'Samanyolu galaksisi' diyoruz, onların aklı hala samanda. Bu vizyoner atılıma 'uzay masalı' diyecek kadar küçüldüler.

SALGIN TEDBİRLERİ

Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart’a kadar uzattık.

Son kabine toplantımızın ardından okullarımızda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini milletimizle paylaştık. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerimizde ertelendi. Bugünkü toplantımızda da salgının dünya, ülkemiz ve şehirlerimiz bazındaki seyrini ayrıntılı olarak tekrar değerlendirdik. Kimi şehirlerimizde karşımıza gayet iyi bir fotoğraf çıkarken, kimi şehirlerimizde hâlâ sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük.

Aşı çalışmaları hızla sürüyor. Şu anda 5,5 milyonun hemen hemen üzerinde bir aşılama kampanyasını tamamladık. Neredeyse bunun dünyada benzeri yok. Öyle mi sayın bakan? Bu işi başaran Türkiye oldu.

Kafe, restoran ve benzeri esnafımızı rahatlatacak olan adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma kısıtlamasını illerdeki duruma göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.

İllerimizi 4 gruba ayırarak, mart başı itibarıyla kademeli normalleşme başlatıyoruz.

Kaynak: Halk TV 

Editör: TE Bilişim