Gazete Emek- Medyascope’ta Ferit Aslan'ın sorularını yanıtlayan Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, Erdoğan’ın “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözlerini değerlendirdi. 

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için “Çıktığında canını kurtarırsa eğer, siyaseten iş yapmayı bırakın sadece Abdullah Öcalan canını kurtarabilir" açıklamasını yaptı. 

Ali Kemal Özcan'dan 'İmralı' yorumu: "Sadece Öcalan, Demirtaş’ın canını kurtarabilir"

"BIRAKSIN BU FIRILDAK İŞLERİ"

Demirtaş'a yönelik sözlerine ilişkin gelen tepkiler üzerine Yeni Dersim'e konuşan Özcan, "Ben Selahattin Demirtaş'ı tehdit etmedim, Selahattin beyi yaşama davet ettim. Canını kurtaramayabilir dedim. Ben Demirtaş'a bir hayat seçeneği sundum. Bıraksın bu fırıldak işleri. Selahattin bey kendini tanıyacak. Buraya nasıl geldiğini bilecek. PKK hareketini, isyan örgütü hareketini biraz çalışacak. Hukukçu olduğunu söylüyor. Biraz bunları çalışacak. Selahattin beye çağrım, kendini bil ve tanı. Biraz bu hareketi çalış" dedi.

Daha önce DYP, HDP ve AKP’ye katılan aşiret lideri İskender Ertuş bu defa CHP’ye katıldı

"ÖCALAN'IN ÖNEMİNİ ANLATIYORUM"

Özcan, "Abdullah Öcalan heykeli yapılası bir adamsa neden bunun önemini anlatmıyorsun. Ben bu adamın önemini anlatıyorum. Hem devlete anlatıyorum hem millete anlatıyorum. Bu kadar saldırı var bana. Kemalist faşistler, Marksist faşistler, Kürt ilkel faşistleri" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim