Gazete Emek- HDP'ye yönelik tutuklama operasyonları ve kayyumlara ilişkin HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya dokuz8HABER ve Gazete Emek canlı yayınında Bekir Güneş'in sorularını yanıtladı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “Kobane soruşturması” kapsamında tutuklanan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen'in yerine İçişleri Bakanlığı tarafından aynı anda Kayyum olarak atanan Kars Valisi Türker Öksüz'ün ilk iş olarak belediye önünde Cuma namazını kılmasına HDP milletvekili ve Demokratik İslam Kongresi (DİK) Eş Sözcüsü Hüda Kaya tepki gösterdi. Kaya kayyuma sert tepki göstererek,"

"O namaz kılma görüntüleri tam bir garabetti. Daha yeni göreve başlarken bu kadar sonradan görme bu kadar görgüsüzlük bu kadar şekilcilik bu kadar dini ayaklar altına almak ancak bu fotoğrafla gösterilirdi. Bakın Maun süresi der ki; "Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki onlar gösteriş için gelirler. Onlar her türlü iyiliği engellerler. Her türlü kamusal yarara engel koyarlar." Bakın Maun süresinin meali böyledir ve tam da bugünü anlatmaktadır. Tam da bugün o din üzerinden şekilcilik üzerinden insanları nasıl kandırdıklarını ortaya koymaktadır" dedi.

"KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞTAYIZ"

Kaya, HDP dışındaki muhalefete de tepki gösterdi. Köprüden önceki son çıkışın olduğunu belirten Kaya, "Sizin öncelikle şunu sormanız lazım. Köprüden önceki son kavaşkta artık Türkiye demokrasisi. HDP üzerinden artık son sarı inek yok edilmek üzere. HDP kapatılırsa zannediyor musunuz ki Türkiye'de demokrasi kalacak, zannediyor musunuz ki sıra size gelmeyecek. Biliyor musunuz ki HDP'den sonra sizler de saldırılardan nasibinizi almayacaksınız? Bu saray yönetimi kendilerine tamamen biat edecek, itiraz etmeyecek bir toplum yaratmaya çalışıyor. Özgür bir konuşma ortamı kalmasın istiyor. Konuşanlar ya kurumsal anlamda bitirilecekler ya bireysel anlamda hapsedilecekler.

Siyasi partilerin son üye sayıları açıklandı

Türkiye'nin geleceği budur. Türkiye'nin demokrasisi son nefesini vermek üzeredir. HDP'ye yapılan operasyonlarla birlikte Türkiye'nin demokrasisi son nefesini vermek üzeredir. Türkiye'deki tüm demokrasi çevreleri bu acı gerçeğin farkına varmalıdır. Onlara sormamız gerekiyor ne yapacaksınız? Biz zaten üzerimize düşeni yapıyoruz. Nefes alamıyoruz derken bile insanlara nefes aldırmaya çalışıyoruz. Bugün ne yapması gerektiğini düşünenler tüm demokrasi ve muhalefet çevreleridir" diye konuştu. 

Kadın Gazeteci, Facebook'ta sorumlunun kim olduğunu yazdıktan sonra kendisini yaktı

DEMOKRATİK İSLAM KONGRESİ ADINA YAZILI AÇIKLAMA

Yazılı açıklama yapan Kaya, "Allah'a inanan, peygamberin yolunda ilerleyen ve Kuran'ı kendine rehber ve yoldaş edinen her Müslüman bilir ve bilmelidir ki, yalan, hırsızlık, gasp ve işkence suç ve günahtır. Seçimle, insanların iradesiyle bir şehre seçilmiş kişileri düzmece sebeplerle, yalanlarla gözaltına alıp, tutuklayıp sonra kayyum atayarak şehri ve halkın iradesini gasp edenler, bunu meşrulaştırmak namazla insanları Allah ile aldatıyorlar" diye belirtti. 

VİDEONUN TAMAMINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Kendilerine hak gördüklerini başkalarından esirgeyenlerin ne halkın ne hakkın önünde namazla aklanamayacaklarını belirten Kaya, şöyle devam etti: "Zira Hz. Hüseyin'i katleden Yezid ve askerleri de namaz kılıyordu, Kabe'yi taşlayan Haccac-ı Zalim de namaz kılıyordu. Ebu Hanife'ye ve Ahmet bin Hanbel'e zindanlarda işkence edenler de namaz kılıyorlardı. Ama tarih bugün onları lânetle anmaktadır." 

Çelişkili verilere karşı Dünya Sağlık Örgütü devreye girdi ve çağrı yaptı

Hırsızlık ederek, adaletsizlik yaparak, halkın gözüne baka baka yalan söyleyerek, insanlara işkence ederek varlığını koruyan bir iktidarı hiçbir namazın kurtaramayacağını vurgulayan Kaya, "Namaz; insanları Allah ile aldatarak zulüm yapan iktidarların değil, dinin, hakikatin, adaletin direğidir" dedi.

Editör: TE Bilişim