Kulis: Erdoğan'dan 'bu işi çözün, sorumluları hesaba çekin' talimatı Kulis: Erdoğan'dan 'bu işi çözün, sorumluları hesaba çekin' talimatı

Gazete Emek- Tatvan Belediyesi Eşbaşkanı Mümin Erol, devir teslim töreninde makam odasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirdiği için önce hedef haline getirildi ardından hakkında soruşturma açıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhurbaşkanımızın resminin birtakım beyanlarda bulunarak indirilmesi birliğimize yönelik saldırıdır" dedi. 'Cumhurbaşkanına hakaret' gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında dün ifade veren Erol, Artı Gerçek'e konuştu.

'HAKKIMDAKİ SORUŞTURMA ÇİFTE STANDARDIN GÖSTERGESİ'
CHP'li ve MHP'li belediye başkanları Erdoğan'ın fotoğraflarını makam odalarından kaldırdıklarında haklarında soruşturma açılmadığına dikkat çeken Erol, "Seçimlerden sonra birçok CHP’li belediyede hatta MHP’li belediye de siyasi parti kimliği olan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı indirildi. Sadece bizim aleyhimizde bir soruşturma başlatıldı. İfade verirken aynı yasanın kişiye özgü bir şekilde başka bir coğrafyada başka şekilde uyguladığını dile getirdik. Söz konusu belediye başkanlarına kanunda olmadığı için dava açılmadı. Kanunda yoksa, onlara açılmamışsa bana niye açılıyor? Bu nedenle yaşananları, kayyım siyasetiyle irtibatlandırmak mümkün. Hayatımda tek bir soruşturma açılmamışken iki aya yakın bir sürede kolektif bir şekilde çifte standart da uygulayarak hakkımda bir dava açılıyor" dedi.

'TATVAN'A NASIL KAYYİM ATARIZ AMACIYLA AÇILAN BİR SORUŞTURMA'
Soruşturmanın, DEM Parti'ye yönelik kayyum politikasıyla ilgili olduğunu vurgulayan Erol, “Partimizin belediyelerine dönük kayyum uygulamasıyla bire bir ilgisi var. Çünkü devletler her bir vatandaşın ne içtiği ne yediğini bilecek kudrete sahiptir. 43 yaşındayım ve 20 yıldır avukatlık yapıyorum. Nasıl kayyum atarız, bu şahsı nasıl yıpratırıza dönük, hasbelkader diğer başkanlar hakkında bir şey bulduk ama bu kişiyle ilgili ne bulabiliriz çabası olduğu çok açık. Çünkü hakkımda açılan soruşturma kişiyi siyasi yasaklı olmaya kadar götürebilir. Demokles’in kılıcı gibi vatandaşın üzerinde kullanılan, DEM Parti gibi muhalif bir partinin istendiği zaman zor durumda bırakıp siyasi yasaklı hale getirilebilen maddeler düzenlenmiş. Bu uygulamanın kayyum siyasetiyle ilgisinin olmadığını düşünmek imkânsız. Kolektif bir çalışma ile Tatvan Belediyesi’ne nasıl kayyım atarız amacıyla yapılan bir çalışma olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan