Gazete Emek- Gazeteci Nevşin Mengü’yle katıldığı programda Türkiye’de “artık sistematik işkence kalmadığını” iddia eden Aslı Aydıntaşbaş, yeni bir açıklama yaparak sözlerine açıklık getirdi. Sözlerinin çarpıtıldığını, kısa bir bölümün cımbızlandığını iddia eden Aydıntaşbaş, “Türkiye’de işkence, insan hakları ihlalleri ya da kötü muamele yok demedim” ifadesini kullandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Aslı Aydıntaşbaş, şu ifadeleri kullandı:

“Sözlerim çarpıtılıyor, kısa bir bölüm cımbızlanıyor. Türkiye’de işkence, insan hakları ihlalleri ya da kötü muamele yok demedim. 80 ve 90lı yıllarda yaygın olan sistematik işkence uygulamasının geriletilmesinde AB süreci ve Batı’dan gelen baskının önemini anlattım.

Demirtaş: Bu saygısızlara, terbiyesizlere cevap vermeyeyim, cevap vermeyeyim diyorum…


‘BUGÜN DE KUŞKUSUZ HAK İHLALLERİ VAR, OLMADIĞINI SÖYLEMİYORUM’

O dönem cezaevlerinde ve karakollarda rutin ve sistematik uygulamalar, Diyarbakır cezaevi örneğinde olduğu gibi kuşakların hafızasına yazıldı. Kurumsal ve yargı sisteminin adeta bir parçasıydı. Bugün de kuşkusuz hak ihlalleri var. Bunun olmadığını söylemiyorum. Ancak bizim konumuz Batı’nın burada sistematik işkence geriletilmesinde geçmişte oynadığı dönüştürücü roldü. Hatta Clinton-Demirel basın toplantısında bile bu konuşuluyordu.

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı Özgür Demirtaş" iddiası


‘ÖZÜR DİLERİM’

Sözlerim çarpıtılıyor. Buna emin olun Ancak görüyorum ki her anlamda eziyet ve mağduriyet yaşayan insanları da istemeyerek kırmışım. İncitmişim. Bu konuda da özür dilerim.”

 


Kaynak: Kronos

Editör: TE Bilişim