Gazete Emek - AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan satırbaşları şöyle:

"Aydınlık yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi yetiştirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kıymetli öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz. İdealist bir öğretmenin milletimize hizmetlerini anlatmaya kelimeler kiyafet etmez. Rabbim tüm öğretmenlerimizden razı olsun. 

"YÜREKTEN İNANİYORUM"

Bu topraklardaki 1000 yıllık şanlı mazimizden aldığımız cesaret ve ilhamla devletimizin ikinci asrına çok büyük bir heyecanla gireceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu kamuoyumuzla paylaşmıştık. Tarih boyunca nice engeli aşan, nice saldırıyı püskürten, nice oyunu bozan, nice imkansızı başaran mücadeleci bir milletin evlatları olarak, bu hedefimize de ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.

Böylesine kendimizden emin ve iddialı konuşmamızın arka planında 21 yıllık emek, özveri ve çalışma vardır. Her alanda çok ciddi hazırlık yaptık. Eğitime daima özel önem ve öncelik verdik. 

"İLAVE ARTIŞA GİDİYORUZ"

Ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmen ve usta öğreticilerin saatlik ek ders ücretinde yaklaşık yüzde 25 oranında bir ilave artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız. Milli eğitim burslusu ve lisansüstü bursları da ülkelere göre değişen oranda yükseltiyoruz. Yüzde 26-27 oranında bir zam yapmış oluyoruz. Her iki müjdemizin de hayırlı olmasını diliyorum. 

Editör: Bekir GÜNEŞ