Gazete Emek - Serhat News'te Oktay Candemir imzalı haberde CHP Saray İlçe örgütü, DEM Partiden mazbatayı alarak kendi adaylarına verilmesi için YSK’ya başvuruda bulunduğu ortaya çıktı  

CHP’den içişleri Bakanı için istifa çağrısı CHP’den içişleri Bakanı için istifa çağrısı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının geri alınmasından sonra kentte başlayan olaylar devam ediyor. Ülke genelinde tepkiler devam ederken, bir skandal kararda Van CHP’den geldi. CHP Saray İlçe örgütü İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunarak, DEM parti mazbatasının kendi adaylarına verilmesini istedi.


 

Yazıda, “31.03.2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Van ili Saray İlçesi Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediye başkanlık seçimlerine katılmış bulunmaktayız.  Söz konusu seçim sonuçlarında rakip parti (DEM Parti) adayı Davut Acar’ın seçilmesi önünde engel teşkil edebilecek terörle ilişkili davalarda yargılanıp-yargılanmadığı, yargılanmış ise memnu haklarında mahrum bırakılıp bırakılmadığı, devlet memuru vasıflarının taşıyıp taşımadığı hususlarında araştırmaların yapılarak bu durum söz konusu ise mazbatasının iptalinin bilgilerinize arz ederim” denildi.

Serhat News

Editör: Bekir GÜNEŞ