Gazete Emek- Doğa için çal projesinin 8.si yayımlandı. Bu projede Cem Yılmaz, Levent Yüksel gibi isimler Kazım Koyuncu'nun Hayde Gidelum şarkısını doğa için seslendirdi. 

Doğa için çal projesinin yapımcı ve yönetmeni Fırat Çavaş projeyi şöyle anlattı:

Ben Doğa İçin Çal Projesi'nin yapımcısı ve yönetmeni Fırat Çavaş.



Doğa İçin Çal 8 projesini, ilk projemiz olan Divane Aşık Gibi' de duyduğumuz heyecan ve coşku ile yaptık.



18 Ülke dolaştık ve toplamda 20.000 km den fazla yol katettik.


Bu projeye Türkiye'den ve Dünyadan 39 müzisyen gönüllü olarak destek verdi. Hepsine desteklerinden dolayı çok çok çok teşekkür ederim! 

Av Mevsimi filminde Hayde şarkısını söyleyen Cem Yılmaz da aramızda olmasaydı hep aklımızın bir köşesinde kalacaktı :) Arifv216 filminin yoğunluğunda bile bize zaman ayırdığı için Cem Yılmaz'a da çoook teşekkür ederiz!

2009 Yılında Divane Aşık Gibi ile çıktığımız yolculuğa Doğa İçin Çal 8 ile devam ediyoruz... Bu yolculukta Doğa İçin Çal projesinin daha geniş kitlelere yayılmasını sağlayan siz doğa severlere de çok teşekkür ederiz!

Doğadan çaldığın yeter Doğa İçin Çal!


Hayde

Hayde gidelum hayde 
Dağa karayemişa 
Elun nişanlisina 
Ben nasil deyim hayde 
Çiktum çami budadum 
Endurdum yarisina 
Boyle sevda mi olur 
Girsun yerun dibina 
Kizilağaç fidani 
Tepeden budanur mi
İnsan sevduği yardan
Bu kadar utanur mi
Endum dere duzina
Aşlamayi aşladum
Sevdaluk eyi şeydur
Ben da yeni başladum

Doğa İçin Çal 8 Projesinde yer alan müzisyenler:

Ali Kazım Akdağ, Ant Kurttekin, Aycan Yeter, Ayça Işıldar, Barbaros Cinpir, Burak Avcı, Cansu Tüzan, Cem Korkmaz, Cem Tarım, Cem Yılmaz, Duygu Şirin, Efgan Rende, Eser Eyüboğlu, Ferman Akgül, Fırat Çavaş, Gökhan Başaran, Halil Öztürk, Halit Eker, Kaya Tığlıoğlu, Levent Yüksel, M.Sitare Akbaş, Maksut Coşkun Dokunulmaz, Melek Akman, Metin Türkcan, Murat Aydın, Mustafa Barış Koçkar, Özgür Çetinkaya, Özlem Türay, Pelin Yıldırım, Selim Bölükbaşı, Semih Çelikel, Sinan Keskin, Şule Demirtaş, Tuvana Türkay, Ümit Erdim, Uras Benlioğlu, Cem Yılmaz