Gazete Emek- Zafer Partisi lideri Özdağ, Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, "Mutabakat metnini sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alıp, yarın 11'e kadar umarım olumlu cevabını iletecek" dedi.

İKİ TARAF GÖRÜŞME YAPTI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklamasının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası taraflar açıklama yapmazken Özdağ akşam saatlerinde görüşmeyle ilgili bilgi verdi.

ÜMİT ÖZDAĞ TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Kılıçdaroğlu’na bir mutabakat metni sunduklarını belirterek "Millet İttifakı'nın umarım olumlu cevabını iletecek" diyen Özdağ, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi’nin genel başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, millet ittifakının umarım olumlu cevabını iletecek.”

Ata İttifakı’nı oluşturan partilerden olan Adalet Partisi de  Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmıştı. 

ÜMİT ÖZDAĞ KARARINI AKŞAMA BIRAKTI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın açıklamaması şu şekilde:

28 Mayıs için kararımızı vereceğiz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bu gece gerçekleştireceğiz. Şimdiye kadar olumlu gelişen sürecin olumlu devam edeceğini düşünüyorum. Sığınmacıların 1 yıl içinde geri dönüşü ve Anayasa ilkelerini konuşacağız. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine açıklamalarda bulundu. Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile tekrar görüşeceklerini ifade etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin Zafer Partisi'nin kararına dair açıklamalarda bulundu.

Özdağ, "süreçle ilgili oldukça olumlu gelişmeler var ancak henüz sonuca ulaşmadık. Bugün Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantımız daha var" diye belirtti. Özdağ devamında, "Yarın sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz. Sunduğumuz şartlar için mesafe kaydedildi. Fakat yüz yüze görüşmeler yapılması gerekiyor" dedi.

SİNAN OĞAN YORUMU

Sinan Oğan'ın, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı almasını değerlendiren Özdağ, "Sinan beyin kendi taktiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Sinan bey ile bu noktada farklı düşünüyoruz. Üzerinde durmuyoruz, hayat devam ediyor: Sinan beyle yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık, biz cehennemin kapılarını hala kapatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Editör: Bekir GÜNEŞ