Gazete Emek - Uçum'u, adını anmadan eleştiren Babuşcu, "Milletin evinden millete parmak sallayamazsınız. Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

Van'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, ardından memnu hakları alınıp, daha sonra YSK kararıyla geri verilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan, bugün mazbatasını aldı. Süreçle ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un sözleri ise tartışma yarattı. Uçum, "Sürecin hukuki nedenle yaşandığını ancak ayaklanma çağrısıyla terör örgütünün fırsata çevirmeye çalıştığını" öne sürmüş ve "Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder" demişti. 

Orhan Miroğlu: Gerçek bir yüzleşme yaşayamayız

Uçum'un sözlerine AKP içinden de tepkiler geldi. Eski AKP Milletvekili ve AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, “Partimizin sembolü haline gelmiş bir dostumuz, partimizin siyasi ve hukuki işler başkanı olarak konuşur bir başka dostumuz, 'devlet adına kayıt' tutarsa, hiçbirimiz Cumhurbaşkanımızın bizi davet ettiği yüzleşmeyle ‘gerçek bir yüzleşme’ yaşayamayız.” ifadelerini kullandı. 

Kadıköy’de seçimi kaybeden Maçoğlu, Dersim’e dönüp arıcılık yapmaya başladı Kadıköy’de seçimi kaybeden Maçoğlu, Dersim’e dönüp arıcılık yapmaya başladı

AKP MKYK Üyesi Aziz Babuşcu: Haddinizi aşıyorsunuz

Mazbata krizi sürecinde, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yapılmış, Van halkı iradesini ortaya koymuştur. Kazanan adaya mazbatasının verilmemesi millî iradeye saygısızlıktır, kabul edilemez. Hukukî tartışmaların ötesinde; meselenin özü, siyasi olarak gösterilmesi gereken tavır budur" ifadelerini kullanan AKP MKYK Üyesi Aziz Babuşcu da Uçum'un sözlerine sert tepki gösterdi. 

Yine sosyal medya hesabından açıklama yapan Babuşcu, "Devlet farkında! Devlet okudu! Not edildi! Kaydedildi! Devlet haddini bildirir! Bu anlayış bize uymaz, bizi temsil edemez. Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız! Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz." dedi.

Editör: Bekir GÜNEŞ