Gazete Emek - AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı, 1,5 saat sürdü. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK gündemine ilişkin açıklama yaptı. 

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın emanete sahip çıktığı görülmüştür. Yıkım siyaseti karşısında kararlı mücadele ettiği görülmüştür. 2023 seçimlerinde yaklaşık 28 milyon oy alarak tescil etmiştir.

Milletimiz her zaman verdiği destekle hiçbir zaman onu yalnız bırakmamıştır."

Muhalefetle ilgili tartışmalar var. Seçimlerin ilk turu devam ederken, bazı odaklar bize şu soruyu getiriyorlardı: Seçim sonuçlarını kabul edecek misiniz? Ben de seçim sonuçlarını kabulü açısından bizim bir sorunumuz yok. 

Seçim sonuçlarının reddi, ortaya çıkan seçim sonuçlarının ortadan kaldırılması bakımından ve darbelere destek vermek bakımından CHP’nin kötü bir sabıkası var. 

Deprem her zaman öncelikli gündemlerin başında geliyor. Hangi süreci yürütürsek yürütelim, Cumhurbaşkanımızın deprem bölgesinde yaraların sarılması konusundaki iradesi aynı güçle devam ediyor ve partimiz bölgeyi takip etmeye devam ediyor. 

Yine kamuoyunun gündeminde yer alan düzensiz göçle mücadele konusu da her zaman gündemimizdedir. Son 2 ayda 2 bin 37 operasyon gerçekleşti. 35 bin düzensiz göçmen yakalandı ve 16 bini sınır dışı edildi."

Editör: Bekir GÜNEŞ