Gazete Emek- AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Suriye'deki gelişmelere ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile HTŞ arasında anlaşmaya varıldığı iddia edilen mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik, HTŞ lideri Colani tarafından ilan edilen anlaşmanın “önem” taşıdığını söyledi.
Çelik açıklamasında “Gelinen noktada, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara tarafından açıklanan 'Ateşkes ve Tam Entegrasyon Anlaşması' Suriye’nin birliği için önemli bir zemin olacaktır. Bu, Suriye’nin iç bütünleşmesine dönük net bir beyandır. Aynı zamanda 'terörsüz bölge' yaklaşımımız için desteklediğimiz doğru bir adımdır. Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz için gerçek 'kazanım', 10 Mart Mutabakatı ile başlayan, hakları garanti alan kararname ile devam eden ve son olarak anlaşma ile çerçevelenen yol haritasıdır” iddialarını öne sürdü.
Çelik, Colani’nin yayımladığı kararname için ise “Suriyeli Kürt vatandaşlar, Suriye halkının vazgeçilmez ve ayrılmaz bir parçasıdır” ifadesinin, “ret ve inkâr politikalarının sona erdiğinin açık göstergesi” olduğunu iddia etti.
SDG’ye dair Çelik, “Devlet içinde devlet ve ordu içinde ordu olmaz. Bir ülkede iki devlet ve iki ordunun varlığı herkese kötülük getirecek bir iç savaştır” dedi. “Terörsüz Türkiye” ve “terörsüz bölge” hedeflerinin birbirinden ayrılamayacağını belirten Çelik, "SDG 10 Mart Mutabakatı’na uymayarak 'terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' hedefimize de sabotaj düzenlemiştir. SDG/PKK’nın 'terörsüz bölge' hedefine suikast ve 'terörsüz Türkiye' hedefini akamete uğratma girişimi, Suriye Yönetiminin terörle mücadele operasyonlarıyla engellenmiştir. SDG’nin 'terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' ilkemizi hedef alan 'darbe girişimi' durdurulmuştur. SDG’nin aleti olduğu 'darbe mekanizması' işlevsiz kalmıştır" ifadelerini kullandı.
Kaynak:Evrensel





