Gazete Emek- AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

 

 

Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Çelik, gazetecilerin erken seçim sorusuna, şu şekilde konuştu:

 

"Seçim takvimi ile gündem 18 Haziran'da yapılması yönünde. 18 Haziran'da çıkabilecek sorunlar, vatandaşlarımızın seyahatte olabilmesi nedeniyle bir değerlendirme yapılıyor. Bu tabii erken seçim anlamına gelecek bir değerlendirme değil. Tarihin biraz daha geriye çekilmesi ile ilgili değerlendirme yapılıyor. Kesin bir karar olduğu zaman sizinle paylaşacağım."

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ta geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Hac mevsimi" gerekçesini öne sürerek erken seçime dair mesaj vermişti. Şentop, "Seçimlerin 1-2 ay öne alınması bir erken seçim olarak siyaseten nitelendirilemez. Ama hukuken şüphesiz teknik olarak bir erken seçim denebilir buna... Hac mevsimi başlıyor, çeşitli kafilelerle Türkiye'den de giden insanlarımız oluyor. Bunların sayısı önemli bir miktara ulaşıyor. Belki bu açıdan değerlendirilebilir" diye konuşmuştu. 

 

ATEŞ CİNAYETİ HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

 

Çelik, öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş hakkında da açıklama yaptı. Gazetecilerin cinayete ilişkin sorusuna Çelik şu ifadelerle cevap verdi:

 

"Ailesine başsağlığı diliyoruz. Burada, bu menfur olay gerçekleştikten sonra yapılan yorumları gördük. Bunlara itibar edilmemesi gerekir. Ölüm üzerinden siyaset yapmaya kalkanlar var, bunlar ahlaki değil. Emniyet güçleri, Türkiye'nin adliyesi bu konunun bütün boyutlarını açığa çıkaracaktır. Bu tip meseleler örtbas edilecekmiş gibisinden yurt dışında örgüt bağlantılı bazı kişilerin Cumhur İttifakı'nı adres göstererek yorum yapması ve yaygınlaştırmaya çalışması... Bütün bunları tespit ettik. Bunların hepsi, tamamen başka amaçları matuf olarak gündeme getirmedir. Emniyet işin başındadır, adliye işinin başındadır olay bütün yönleriyle aydınlatılacaktır. "


 
Editör: TE Bilişim