Gazete Emek - Türkiye'de bir süredir görülen yüksek enflasyon, milyonlarca çalışanın asgari ücrette eşitlenmesine neden olurken, Aralık ayının sonuna gelinirken asgari ücretli çalışan vatandaşlar yetkililerden yapılacak açıklamalara odaklanmış durumda.

Temmuz ayında yapılan artışla birlikte 11 bin 402 liraya çıkarılan asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacağı hakkında birçok kulis bilgisi paylaşılırken, son açıklama gazeteci Cem Küçük'ten geldi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Küçük, 28 Mayıs sonrası göreve getirilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin detaylarını canlı yayında açıkladı.

Antalya’da bir otelde Türk müşteriden fazla para alındı, bakanlık açıklama yaptı Antalya’da bir otelde Türk müşteriden fazla para alındı, bakanlık açıklama yaptı

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Seçimlerin ardından göreve başlayan yeni ekonomi yönetimi, yüksek enflasyonla mücadele etmek için ekonomi politikalarında 180 derecelik bir dönüşüme giderken, Haziran ayından bu yana alınan faizkararlarına destek vermesi amacıyla ücret politikalarında da kapsamlı bir değişiklik üzerinde çalışıldığı belirtilmişti.

Küçük, Bakan Şimşek ile yaptığı görüşmede memur ve emekli zamlarından, asgari ücrette yaşanacak artışa kadar birçok konuda görüşmeler gerçekleştirdiğini aktarırken, görüşmenin hemen ardından yeni asgari ücrete yönelik bir tahminde bulunması "içeriden bilgi mi?" yorumlarına neden oldu.

16 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKACAK

Küçük, bu ayın sonunda açıklanacak asgari ücret zammı için şu ifadeleri kullandı:

"2024 yılı için beklenen enflasyonun yüzde 33 dolaylarında, 2024 yılının ikinci yarısı için beklenen enflasyonun ise yüzde 38. Bu hesaplamalara göre kamuoyunda oluşan beklenti yüzde 40 dolaylarında. Hem hükümet kanadından yapılan açıklamalar hem de kamuoyunda oluşan fikre göre yeni yılda asgari ücretin 16 bin lira seviyelerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Mevcut plana göre yüzde 40’lık bir asgari ücret zammında ise maaşların 16 bin lira seviyesine yükselmesi bekleniyor. "

Editör: Bekir GÜNEŞ