Gazete Emek - TFF 2’nci Lig Beyaz Grup'ta 5 Mart Pazar günü oynanan Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerde "Yeşil" ve "Beyaz toros" pankartları açılmasının ve saha içinde Amedspor oyuncuları ve teknik ekibine saldırıların yaşanmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), ev sahibi takıma 9 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

2023 Newroz programı ve deklarasyonu açıklandı 

Cezanın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bursaspor, "Bu ceza bize değil tek çatı altında bir araya gelen tüm takımların vatansever taraftarlarına verilmiştir. Bilinsin ki gereken mücadele Bursaspor var olduğu sürece devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Bursaspor ile Amedspor arasında 5 Mart'ta oynanan maçta Bursasporlu taraftarlar faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açmıştı. Sahaya bıçak ve mermi atılırken maç öncesi ve sonrası soyunma odası ve koridorlarda da Amedsporlulara saldırı yapılmıştı. PFDK maçın ardından Bursaspor'a 9 maç seyircisiz oynama ve 326 bin TL para cezası verildiği açıklamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmada maçtaki saldırılara sahip çıkarak, "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor'dan da bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. Bahçelinin açıklamalarının ardından MHP İl Teşkilatı kulübü ziyaret etmiş, ziyaret anından görüntüler kulübün sosyal medya hesabından paylaşılmıştı.

Editör: Bekir GÜNEŞ