Gazete Emek-Adana'da Arçelik Yetkili Servisi'nde çalışırken işten atılan DİSK’e bağlı Birleşik Metal -İş üyesi Rıdvan Altınçınar, servis önünde basın açıklaması yaparak sendikal örgütlenmelerinin engellenmesine tepki gösterdi.

Kışla Caddesi’nde bulunan Arçelik yetkili servisi önünde gerçekleştirilen açıklamaya EMEP, TÖP ve TİP yöneticileri de destek verdi. Protesto eyleminde konuşan işten çıkarılan Rıdvan Altınçınar, sendikalı olduğu için işten atıldığını belirterek “Hiçbir şekilde geri adım atmıyoruz, sendika anayasal haktır” dedi.

2007 yılından beri Arçelik servisinde yaz kış, pandemi demeden çalışmaya devam ettiklerini ifade edem Altınçınar, türlü geçiştirmelerle çalışma koşulları ve ücretlerin her yıl gerilediğini ifade etti.

Asgari ücrete çalışmaya mahkum edildiklerini dile getiren Altınçınar şöyle devam etti: "Artık ekmek alamayacak kadar yoksullaştık. Bu yüzden sendikalı olduk. Sendika üyeliği anayasal haktır. İçeride de arkadaşlar ‘Sen de sendikalı mısın? Seni de işten çıkarırız’ denilerek baskı altına alınmaya çalışılıyor. Aç da kalsak sendikalı olmaktan vazgeçmiyoruz. Sendikalı olmak yüz kızartıcı suç değil, anayasal hakkımızdan vazgeçmiyoruz."

Altınçınar, sendikasızlaştırmaya karşı sendikalı arkadaşlarına destek olmak için her gün servis önünde olacaklarını ifade etti. 

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim