Altın alacaklara uyarı! Gram altında zirve için rakam verildi Altın alacaklara uyarı! Gram altında zirve için rakam verildi

Gazete Emek-Yaz aylarının başından itibaren büyük bir yükseliş serisi yakalayan Borsa İstanbul, bir yandan yatırımcısına büyük bir getiri sağlarken, bir yandan da yeni yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelmişti.

SPK'nın onayıyla peş peşe yaşanan halka arzların etkisi BIST100 endeksinde gün aşırı yeni rekorların yaşanmasına neden olurken, Ekim ayı itibarıyla sert düşüş serileri yaşayan borsa için ekonomist Atilla Yeşilada'dan dikkat çeken uyarılar geldi.

BORSADA KAÇIŞ BAŞLADI

Yeşilada, borsa tarafındaki ilginin büyük bir bölümünün çaylak ve genç yatırımcılardan geldiğini hatırlatmış, tecrübesiz yatırımcının uzun soluklu olmayacağı ve borsadan kaçışların muhtemel olduğunu ifade etmişti.

Yaşanan uyarıları doğrular nitelikte veriler gelirken, 8 milyonun üzerine çıkarak rekor kıran borsa yatırımcı sayısı son haftalarda adeta çakıldı. Borsada yaşanan durgunlukla birlikte 350 bin yatırımcının çıkış yaptığı belirtilirken, konu hakkında sosyal medya hesabından "Borsada kaçış başladı" paylaşımı yapan Yeşilada, yatırımcılara alternatif araçlara yönelmesini önerdi.

2024'TE EN FAZLA KAZANDIRACAK YATIRIM ARACI NE?

Türkiye'deki sıkı para politikalarının 2024 yılında da sürdürüleceğini hatırlatan uzman isim, yüksek faizler karşısında Borsa İstanbul'un tatmin edici bir getiri sağlamasının mümkün olmadığını ifade etti.

Borsanın uzun vadede en getirili araç olmaya devam edeceğini söyleyen Yeşilada, buna karşın kısa vadeli yatırımcı için 2024 yılında altın ve Eurobond gibi yatırım araçlarına yönelmenin daha mantıklı olacağını belirtti.




 

Kaynak: Halk TV

Editör: Derya çelik