Gazete Emek-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Buldan, "Emek olarak geliyoruz, özgürlük olarak geliyoruz, yarınların güçlü sözü olarak geliyoruz. Bu birliktelik özgür yarınları birlikte kurma ortaklığıdır. Bu ülkeyi AKP-MHP iktidar karanlığından kurtarma ortaklığıdır ve kararlılığıdır" ifadelerini kullandı.

İktidarın seçimler için bir takvim arayışında olduğunu söyleyen Buldan, "Sürekli papatya falı açıyorlar, kaybedecekleri günü seçmekte zorluk yaşıyorlar. Onlar için elbette ki zor bir seçim olacak. Hazirandan korktuklarını biliyoruz. Çünkü 7 Haziran sendromları var. Nisan-mayıs arasında gidip gelen bir ittifak var. Gidip de gelemeyeceğiniz tarihi ben söyleyeyim. Bu seçimlerin ikinci turu kesinlikle hazirandadır ve hazirandan kaçamayacağınızı özellikle belirtiyorum" diye konuştu.

"Biri kara kış diğeri sonbahar olan bu iki kutupla bahar bu ülkeye gelmez. Baharı getirecek HDP’nin üçüncü yoludur" diyen Buldan, "Cumhurbaşkanı adayımızı yakın zamanda halklarımıza müjdeleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin “HDP’nin kapatılması bir adalet ve demokrasi onurudur” sözlerine de yanıt veren Buldan, "Asıl sizin ve ortağınızın Kürt düşmanlığı siyasetinin bitirilecek olması demokrasinin en büyük onuru olacaktır. Bu onuru da bu ülkeye ilk seçimlerde bizler yaşatacağız, HDP yaşatacak çünkü sizleri göndereceğiz" dedi.

Pervin Buldan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

HRANT DİNK’İ ANDI
“Sizleri İstanbul mitingimizin coşkusuyla selamlıyorum. 16 yıl önce katledilen sevili Hrant Dink’i saygıyla anarak başlamak istiyorum. Sevgili Apharing. Umut dolu gülüşünü unutmadık. Ömrünü adadığın barışı ve özgür bir ülke düşünü unutmadık. Seni bizlerden kopartan karanlığı da tabii ki unutmadık. Cezasızlık zırhıyla katilleri koruyanları, katliama yol verenleri hiç unutmadık, unutturmayacağız. Cinayetlerin üzerinin kapanacağını, yanlarına kâr olarak kalacağını düşünenler bilsin ki, gerçek bir adalet ve yüzleşme süreci mutlaka bu ülkede işleyecektir. Hiçbir cinayet hiçbir katliam karanlıkta kalmayacaktır. Tüm bu karanlığın sona ermesine, bu ülkenin aydınlığa çıkmasına az kaldı."

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI’NIN MİTİNGİ
“Savaşa, yoksulluğa, sömürüye, tecride, adaletsizliğe hep birlikte hayır dedik. Bu ülkeyi karanlığa teslim etmemek üzere o meydanda halkımızla sözleştik. Emek ve özgürlükle değiştirmek için söz birliği yaptık, güç birliği yaptık. Orada da söyledik, burada da söylüyoruz, bu daha başlangıç. Büyüyerek, güçlenerek, daha da çoğalarak geliyoruz. Emek olarak geliyoruz, özgürlük olarak geliyoruz, yarınların güçlü sözü olarak geliyoruz. Bu birliktelik özgür yarınları birlikte kurma ortaklığıdır. Bu ülkeyi AKP-MHP iktidar karanlığından kurtarma ortaklığıdır ve aynı zamanda kararlılığıdır. Büyük finali ve büyük zaferi mutlaka halkımızla buluşturacağız.

"SİZİ SANDIKTA YENECEĞİZ, NOKTA"
"AKP-MHP bloğu, kapatma davasıyla, hazine yardımı gaspıyla, özellikle seçim sürecinde bir belirsizlik ortamı yaratmak için çırpınıp durmaktadır. Buradan diyorum ki bu çabalar boşuna nafile. HDP için de halkımız için de asla belirsizlik ortamı yoktur, olmayacaktır. Bizim gündemimiz, mücadele hedefimiz, siyasete topluma ekmeğe darbe yapanlara karşı bu ülkeyi demokratik bir geleceğe taşımaktır. Bu gündemi hiç kimse değiştiremeyecektir. Sizi sandıkta yeneceğiz, nokta."

"BASKILARINIZA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"
"Biz bunca bedeli boşuna ödemedik. Demokratik siyaseti tüm darbelerinize rağmen daha da büyüterek bugünlere getirmeyi başardık. Büyük mücadeleler verdik ama asla boyun eğmedik. Bundan sonra da size, rejiminize, baskılarınıza boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz, önünüzde diz çökemeyeceğiz. Ceketimi satarım HDP’ye her türlü desteği sunarım diyen bir halk iredesini durduracağınızı sanıyorsanız çok büyük yanılıyorsunuz."

"HAZİRANDAN KAÇAMAYACAKSINIZ"
"İktidar seçimler için bir takvim arayışındadır. Sürekli papatya falı açıyorlar, kaybedecekleri günü seçmekte zorluk yaşıyorlar. Onlar için elbette ki zor bir seçim olacak. Hazirandan korktuklarını biliyoruz. Çünkü 7 Haziran sendromları var. Nisan-mayıs arasında gidip gelen bir ittifak var. Gidip de gelemeyeceğiniz tarihi ben söyleyeyim. Bu seçimlerin ikinci turu kesinlikle hazirandadır ve hazirandan kaçamayacağınızı özellikle belirtiyorum."

"DEMİRTAŞ'I SUSTURABİLECEKLERİNİ SANIYORLAR"
"Sevgili Demirtaş’ı susturabileceklerini sanıyorlar. Demirtaş milyonların kendisidir. Milyonları susturamaz, halkın sesini kesemezsiniz. Halkın sahiplendiği ve umut olarak gördüğü bir siyaseti tecritle, yasaklarla, baskıyla engelleyemezsiniz. Onun için bir kez daha sorumlu, duyarlı herkese seslenmek istiyorum, iktidarın tecrit politikasına hep birlikte karşı çıkalım."

"HDP İLE AYNI KAREYE GİRMEKTEN DAHİ İMTİNA EDEN SİYASET BÜYÜK RESMİ GÖRMEKTEN UZAKTIR"
"Biri kara kış diğeri sonbahar olan bu iki kutupla bahar bu ülkeye gelmez. Baharı getirecek HDP’nin üçüncü yoludur. Biz tarihi sorumluluğumuzu yerine getirme, tarihi rolümüzü oynama konusunda kararlıyız. HDP ile aynı kareye girmekten dahi imtina eden siyaset, büyük resmi görmekten uzaktır."

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI YAKIN ZAMANDA MÜJDELEYECEĞİZ"
"Cumhurbaşkanı adayımızı yakın zamanda halklarımıza müjdeleyeceğiz. Türkiye halklarının tüm renklerini temsil eden bir cumhurbaşkanı adayımızla seçimlere gireceğimizin altını bir kez daha kalın harflerle çizmek istiyorum. Uğruna ağır bedeller ödediğimiz demokrasi mücadelemizin tabii ki kendi cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Mücadelede varız, direnişte varız, siyasette varız, yarışta varız, ülkeyi yönetme iddiasında da varız, cumhurbaşkanlığında da varız."

"AKP-MHP İKTİDARINA NOKTA KOYMA ZAMANI GELDİ"
"Bugün siyasetin anahtarı nasıl bizlersek parlamentonun belirleyici anahtar gücü ve iradesi de yine biz olacağız. Hedefimiz çok büyük. Halkımızın ayrımsız bütün inanç ve kimliklerin, demokrasi, adalet ve barış isteyen herkesin, ötekileştirenlerin, feministlerin, emekçilerin, engellilerin iradesini en güçlü olarak temsil edildiği bir parlamentoyu hedeflediğimizi ve bu uğurda büyük mücadele vereceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Halka açlık ve yoksulluk yaşatan, yalancı, trolcü, darbeci, yozlaşmış düzeni değiştirme seçimi olacağını bir kez daha vurgulamak isterim. Mafya düzenine, her gün kin ve nefret üreten siyasete, liyakatsizlik düzenine, yolsuzluk çarkına son verme seçimi olduğunu bir kez daha ifade ederim. AKP-MHP iktidarına nokta koyma zamanı geldi. Karanlığı geçmişte bırakma, aydınlığın yolunu açma seçimidir. Herkes seçimleri böyle görmelidir. Bu seçimi sadece bir düzenden kurtulma değil aynı zamanda demokrasi ve barış içinde adaletli, özgür bir düzeni de birlikte kuruma düzeninin önünü açma seçimidir."

BAHÇELİ'YE YANIT
"'HDP’nin kapatılması adalet ve demokrasinin onurudur' diye bir söz söylemiş MHP Genel Başkanı. Ben de diyorum ki asıl sizin ve ortağınızın Kürt düşmanlığı siyasetinin bitirilecek olması demokrasinin en büyük onuru olacaktır. Bu onuru da bu ülkeye ilk seçimlerde bizler yaşatacağız, HDP yaşatacak çünkü sizleri göndereceğiz."

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim