HABER: Barış Kaya
 

Gazete Emek - 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesi Yeşil Sol Parti Büyük Antep mitingi Çakmak Mahallesi eski Tur Otobüsleri Park Alanı’nda yapıldı. Programa yerine kayyum atanarak görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayları, binlerce kişi katıldı. Mitingte Kürt sanatçılar Bajar ve Sorjiyan sahne aldı.

KÜRT HALKI ÇOK BÜYÜK BEDELLER VERDİ

Kürt halkının çok büyük bedeller ödediğini vurgulayan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ‘’Biz biliyoruz ki yıllardır zülüm Kürt halkı üzerinde yürütüldü. Kürt halkı çok büyük bedeller verdi. Bugün görüyoruz ki Kürt halkı özgür bir gelecek için ayakta duruyorlar. Bizim siyasette Kürt kadının yeri çok büyük rol oynadılar. Kürt kadını bize her zaman öncü rolü oynamıştır. Bunun için diyoruz ki ‘Jin, Jiyan, Azadi .Bekliyor ve göreceğiz ki bin umutluyuz ki 14 Mayıs’ta bu sistemin sonunu getireceğiz.  Zaman kardeşlik zamanı olacaktır. Biz demiyoruz ki her şeyi çözeriz. Fakat Kürt sorunun çözümü için Faşist iktidarın düşürene kadar mücadelemize ve çalışmamıza devam edeceğiz.  
 

Biz halkımızdan başka kimseye inanmıyor ve güvenmiyoruz. Yeni gelecek olan iktidar Kürtleri görmezden gelirse biz onların karşınızda da mücadele ederiz.  Dönem yeni bir mücadele ve yeni bir yaşam dönemidir.  Yeni dönemde bütün halkların birlikte yaşatabileceğine inanıyoruz.Şimdi aramızda farklı dostlarımız ve arkadaşlarımız bulunmaktadır.  Bugün Gaziantep halkı ile beraber olmaktan onur duyuyorum’’ dedi.

BU ZULME HAYIR DİYECEĞİZ

Bu sistem yıkılacak ve yerine yeni sistem kurulacak" diyen Türk ‘’Değişimin ve dönüşümün kaçılmaz olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu zülüm politikaları sona erecek. Kürt halkı özgür geleceği için elbette mücadele verecektir. Bundan emin olun. Bu sistem yıkılacak ve yerine yeni bir sistem kurulacak. İktidarın billboardlarında yazılan yola devamın ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Kürt halkının siyasetçilerinin içerde bırakmaları, Kürt halkının gelenek, görenek ve dilini inkâr anlamına geliyor. Biz bu zulme hayır diyeceğiz.  Biz ezilen halklarla birlikte ortak bir mücadeleye girdik. Bugünkü yolculuğumuz özgürlüğümüzün yolculuğudur.  Mücadelemizi büyütüp ve saflarımızı genişletiyoruz. Farklı kimlik ve inançlardan olan yoldaşlar ile birlikte yürüyoruz. Biz Alevilerin haklarını sonuna kadar savunacağız. Biz hak, hukuk ve adalet istiyoruz. Türk, Arap, Laz ve Çerkezler ile hakları karşı karşıya getiren bu faşist iktidardır. Ülkemizde açlık ve yoksulluk hat safhada. Gaziantep’te fıstık ve baklava üreticileri kendi ürettiklerini yiyemiyorlar.’’ diye konuştu.

ZAFER BİZİM OLACAK!

"İktidar çöküyor, zafer bizim olacak" diyen Türk,‘’Sindirme siyasetinden dolayı Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Leyla Akat Ata, Sabahat Tuncer ve Figen Yüksekdağ zindanlarda esir alınmış durumda. İktidar çöküyor zafer bizim olacak. Oyların yanlış kullanmayın her oy çok önemli’’ diyerek sözlerini noktaladı.

ANAHTAR SİZİN ELİNİZDE

Mitinge sesli mesaj göndererek " 1 oy Yeşil Sol Partiye, 1 oy Kemal Kılıçdaroğlu'na" diyen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’’ Amacımız Hak, hukuk ve barışın ve adaletin olduğu bir ülkeye daha yakınız. Anahtar sizin elinizde, bu anahtarla yeni bir yaşamın kapısını açın, sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Gen arkadaşlarımız seçim bürolarına gidip görev almalılar. 14 Mayıs günü bu halkın emeği sizlere emanettir. Bu emeği gözünüz gibi korumalısınız. Seçim günü Anadolu Ajansı gibi her yerde yala yanlış haberler yapabilirler. Buna sakın kanmayın. Sandık başından asla ayrılmayın. Halk değişime kararlı, emin olun mutlaka kazanacağız.  Sandığa gidip oyunuzu gönül rahatlığı ile kullanın. Bir oy Yeşil Sol Parti’ye bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na verin. Ben direnme gücümü sizden alıyorum bunu asla unutmayın. Ben buradayım kalbim orada sizler ile. Sizlere inanıyor ve güveniyorum.  Özgür günlerde görüşeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

GÜMBÜR, GÜMBÜR GELİYOR

"Direne direne kazanacağız" diyen Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca ‘’Günlerdir bu şehrin sokaklarında genç, kadın, işçi, emekçilerin umudunu tazeliyorsunuz. Herkese emek ve güven veriyorsunuz. Direne, direne kazanacağız. Biz halkların kardeşliğini birleştiren, barışı ve şiddetsiz bir alanı getirecek olan bir birleşeniz. Bu seçim kararsızlık ve sandığa gelmeme seçimi değil. Bu seçim emek ve özgürlüğün büyütülüp, yeşereceği bir seçim olacak. Eğer geleceği gençlere umut, kadınlara şiddetsiz bir hayat, emekçinin hakkını aldığı bir sistem kurmak istiyorsak tek seçeneğimiz Emek ve Özgürlük İttifakı’dır. Yeşil Sol Parti gümbür gümbür geliyor’’ dedi.

Editör: Bekir GÜNEŞ