Gazete Emek-Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), İsrail ve ABD'nin İran'a karşı başlattığı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İran halklarının özgürlüğüne işaret edilirken İran rejiminin halkların iradesi ile değişmesinin mümkün olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, "İran halklarının özgürlüğü ve barış kırmızı çizgimizdir! Dünden bu yana İran’da yönetim ve komuta kademeleri başta olmak üzere stratejik merkezlerin İsrail ve ABD güçleri tarafından hedef alındığını yakından takip ediyor ve bu saldırıların sonuçlarının olası bölgesel etkileri konusunda tüm tarafları uyarıyoruz. Küresel ve bölgesel güçlerin, İran’da demokrasi ve özgürlüklerden ziyade tarihteki diğer örneklerde olduğu gibi kendileri için tehdit olmaktan çıkacak yeni bir düzen kurma arayışında oldukları açıktır. Devam eden hava saldırıların, İran’daki Kürtlerin, Belucilerin, Hristiyan, Azeri ve Fars toplulukların yeni bir özgür yaşam beklentilerine denk düşecek bir konjonktüre hizmet etmeyeceğini ortaya koyan örneklere tanığız.

DİYALOG VE MÜZAKERE ZEMİNİNE DÖNMEYE ÇAĞIRIYORUZ

DEM Parti olarak İran’da da 3’üncü yolun mümkün ve en ahlaki yaklaşım olduğunu savunuyoruz. İran’daki tüm toplulukların kendi tarihsel tecrübelerinden ve birlikte yaşam deneyimlerinden faydalanarak, kendilerini yönetecek bir model inşa edebileceklerine inanıyor ve İran halklarının toplumsal barışa ve demokrasiye yönelik girişimlerinin arkasında duruyoruz. Jina Mahsa Aminiler, Mücahid Kurkurlar, Dr. Qasimlolar, Ramin Hüseyin Penahiler ve farklı kimliklerden daha on binlerce İranlı’nın Molla Rejimi tarafından katledilmelerini unutmadık ve unutmayacağız. Ancak İran’daki mevcut rejimin dışarıdan dizaynlarla değil, halkların ortak iradesiyle değişmesinin mümkün olduğunu savunmaya devam edeceğiz. Tüm tarafları İran halklarının demokrasi ve özgürlük taleplerini dikkate alarak saldırıları durdurmaya, diyalog ve müzakere zeminine dönmeye çağırıyoruz."

'Sayın Öcalan'ın attığı adımların önemini ilerleyen yıllarda anlayacağız'


Yerine kayyım atanan Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, süreç karşıtı propagandalara işaret ederek, "Bu basit söylemlere kulak vermeyin. Biz çok daha büyük bir mücadele yürütüyoruz. Sayın Öcalan'ın attığı adımların önemini ilerleyen yıllarda anlayacağız" dedi.


‘Kürtler direnişlerini sürdürecek’


Rojava'ya yönelik saldırıların Kürtleri birleştirdiğine dikkat çeken kadın siyasetçiler, Kürtlerin nerede olursa olsun direnişlerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı: Sağanak ve Kar Geliyor, Çığ Riskine Dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı: Sağanak ve Kar Geliyor, Çığ Riskine Dikkat
İçeriği Görüntüle

Kaynak: MA