Gazete Emek- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart Yerel Seçimleri’nde eşit temsiliyetle kayyımlardan geri aldığı belediyelerde, özellikle kadın, çocuk ve kültür ile ilgili çalışma ve projeler için kollar sıvandı.

Van Büyükşehir belediyesi: Yapılan saldırı asla kabul edilemez Van Büyükşehir belediyesi: Yapılan saldırı asla kabul edilemez

İlk projesi kadınlara dair olan Van’ın İpekyolu Belediyesi, 23 Mayıs’ta Deniz Poyraz Kent Bostanı’nı kurarak ilk fideleri toprakla buluşturdu. Bostanın tüm sorumluluğunu dokuz kadın üstlenirken yetiştirilecek ürünlerle kadınların kendi kazançlarını elde etmesi amaçlanıyor. İpekyolu Belediye Meclis üyesi Öznur Evin, çalışmalarına dair konuştu.
'KAYYIMLAR ATIL DURUMA GETİRDİ'

Seçimlerin hemen ardından çalışmalara başladıklarını belirten Evin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) döneminde Avrupa destekli açılan Maya Kadın Yaşam Merkezi ve kadın emek pazarını ziyaret ettiklerini ancak kurumların kayyım tarafından atıl bir duruma getirildiğini gördüklerini söyledi. Amaçlarının işlevsizleştirilen bu kurumları tekrar faal hale getirmek olduğunu dile getiren Evin, kadına yönelik projeleri öncelediklerini kaydetti.

Özellikle mahallelerdeki kadınlara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Evin, “Van’ın en ücra köşesindeki kadına dahi ulaşmak için çalışacağız” dedi. Bostan projesini “Kadın özgürlükçü, demokratik, ekolojik” fikriyatıyla hayata geçirdiklerini söyleyen Evin, kadının toprakla olan bütünlüğünden yola çıkarak bu kararı verdiklerini vurguladı.

HER MAHALLEDE BOSTAN PROJESİ

Kadının ekolojiyle bir ahenk içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Evin, devamında şunları belirtti:

“Bu temelde ilk projemiz bir bostan oldu. Bu bağlamda 9 kadını görevlendirdik ve bostanı 9’a böldük. Önümüzdeki yıllarda her mahallede çalışmalarımız olacak. Her mahallede bir bostan olacak şekilde projelerimiz var. Kadın mücadelesini ve özgürlüğünü her alanda yansıtmaya devam edeceğiz. Bostana Deniz Poyraz ismini vermemizdeki amaç yaşamdan koparılan, katledilen arkadaşlarımızın anısını yaşatmak.” 


Kaynak: MA

Editör: şilan