Gazete Emek - DEM Parti, İzmit Belediye Başkan Adayı Avukat Gencer Demirkaya’nın adaylığını çekti. Parti, 31 Mart seçiminde CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’i .

Haberin yayınlamasından saatler sonra sosyal medyada CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in Efrin operasyonu döneminde isminin füzelerden birinin üzerine yazılı olduğu fotoğrala ilgili paylaşımı gündeme düştü.

Birçok sosyal medya kullanıcısı bu paylaşımı hatırlattı.

Türkiye ve Türkiye destekli cihadist grupların Efrin’e yönelik 22 Ocak 2018’de başlattığı harekattan 15 gün sonra bir askerin atılan füzelerden birinin üstüne yazdığı “Fatma Kaplan Hürriyet’e Afrin’den sevgiler TMYS Derneği” fotoğrafını paylaşan o dönem CHP milletvekili olan Kaplan şunları yazmıştı:

Özel - Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi:Yaklaşık 2 buçuk saat sürdü Özel - Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi:Yaklaşık 2 buçuk saat sürdü

Bu fotoğraf beni ağlattı.

Hayatımda hiç bu kadar duygulandığımı ve onurlandığımı hatırlamıyorum. Bu fotoğraf siyasetteki bütün koltuklardan kıymetli. Siyasetin en büyük kazanımı.

Terörle mücadelede yaralanmış, kalbinde terörist mermisi ile yaşam mücadelesi veren ama gazi sayılmayan kahramanların gazi sayılması için verdiğim mücadelede onlarla aile gibi olduk. O ailemin kahramanları Afrin’e gittiler ve oradan bana bu mesajı göndermişler. Sizleri seviyorum kahramanlar siz bizim gazilerimizsiniz”

Editör: Bekir GÜNEŞ