Gazete Emek- "Çözüm sürecinin" devam ettiği ve heyetlerin İmralı'ya gidip geldiği dönemde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kendisiyle görüşmek istediğini, kendisinin ise kabul etmediğini anlatan Demirtaş, "Bana Öcalan’ın yerine geçme teklifi yapıldı. Benden küçük bir Öcalan çıkarmaya çalıştılar" demişti. Demirtaş daha sonra bu konudaki sorular üzerine, MİT'in görüşme talebinin İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder aracılığıyla iletildiğini anlatmıştı. Önder de bu açıklamaları doğrulamıştı.

"DİPLOMATİK BİR DİLLE İFADE EDİLDİ"

Gazete Duvar için yazdığı "Fil, hortumdan ibaret değildir" başlıklı yazıda Demirtaş, “Talep edilen görüşmenin konusu ‘Demirtaş ile görüşüp onu Öcalan’ın yerine Çözüm Sürecinin muhatabı olarak görmek istiyoruz’ şeklinde açık bir dille ifade edilmemişti. ‘Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde liderlik özellikleri görüldü, kendisiyle daha farklı bir süreç değerlendirmesi yapmak isteriz’ tarzında, diplomatik bir dille iletilmiş bir mesajdı” dedi.

Sürecin kendileri açısından hem çok zorlu hem de bir o kadar onurlu bir görev olduğunu belirten Demirtaş, “Çözüm Sürecini bitiren biz değiliz, süreç devam ederken oyun içinde oyun oynamaya kalkanlardır. Paris suikastlerini yapanlardır, Ekim 2014 Milli Güvenlik Kurulunda 'Çöktürme Planı'nı hazırlayanlardır, tüm ısrarlarımıza rağmen süreci TBMM’ye taşımayı kabul etmeyenlerdir, MİT’tir” ifadelerini kullandı.

"BİZE KAPANAN İMRALI KAPILARI SİZE HİÇ AÇILMAZ"

Demirtaş, yazısını şöyle sonlandırdı:

“Biz İmralı’da Öcalan ile görüşmeye, toplumsal barışa katkı sunmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız? Ama bu kez oyun içinde oyun olmayacak, her şey olabildiğince açık, şeffaf yürüyecek, tüm süreç hukuki zeminde ve TBMM çatısı altında ilerleyecek. Unutmayın ki bize kapanan, barış için açılmayan İmralı kapıları, yarın seçim için size hiç açılmaz.”

Editör: TE Bilişim