Gazete Emek - Gazete Patika’nın özel haberine göre Akpazar bölgesindeki halk hasarlı evlerde oturmaya devam ederken, söz konusu şirketin konteynerler içerisine inşaat malzemesi koyduğu belirlendi.

6 Şubat tarihinde meydana gelen, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan iki ayrı deprem sonrası binlerce kişi enkaz altında kalarak yaşamını yitirmişti. 

Depremden etkilenen halk sorunlarına dayanışma inisiyatifleriyle çözüm bulmaya çalışıyorken esas sorumluluğu olan kurumlar ise ihmallerle gündeme geliyor. 

Bilindiği üzere Kızılay’ın kendisine gelen bağışlarla ve ayrılan bütçeyle aldığı çadırları satması kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Tartışmalar devam ederken bir skandal olay da Dersim’de yaşandı.

TOKİ ihalesini alan inşaat şirketi

2020 yılında Elazığ’da meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremden etkilenen Dersim’in Akpazar bölgesinde, depremzedelere verilmesi gereken konteynerler Lift Yapı İnşaat Şirketi’ne verildiği ortaya çıktı. Akpazar bölgesindeki halk hasarlı evlerde oturmaya devam ederken, söz konusu şirketin konteynırlar içerisine inşaat malzemesi koyduğu belirlendi.

Lift Yapı İnşaat Şirketi’nin Akpazar bölgesindeki TOKİ ihalelerini aldığı ve AFAD tarafından verilen konteynerlerin burada kurulan şantiyede tutulduğu öğrenildi. Bölge halkı, AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan ile yaptığı görüşmede bir sonuç alınamadığını aktardı.

Gazete Patika’ya konuşan bir vatandaş “Biz Akpazar bölgesinde yaşıyoruz. 2020’deki Sivrice depreminden etkilendik. Evlerimizde hasar ve çatlak oluştu. Bu bölgedeki birçok ev zarar gördü. Barınma sorunu için AFAD’tan konteynır talep ettik. Ancak bu talebimiz karşılanmadı. Daha sonra bu konteynırların Lift Yapı’ya verildiğini öğrendik. Söz konusu bu şirket konteynırların içini inşaat malzemesi ile doldurmuş. Yetkililerden sorunlarımızın çözümünü talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Bekir GÜNEŞ