Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgi herhangi bir yaş kriteri olmayan düzenlemeyi açıklaması sonrası vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) akın etti. EYT düzenlemesiyle birlikte aylıkların ne zaman yatmaya başlayacağı merak konusu oldu.

Bu konuda açıklama yapan SGK, “Kanun yürürlüğe girmeden aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir” dedi.

SGK’dan yapılan açıklama şöyle:

“28/12/2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında açıklamalarda bulunulmuş ve bu kapsamdakiler için yaş şartı aranmayacağı belirtilmiştir. Söz konusu düzenleme henüz yasalaşma sürecini tamamlamadığı halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır.

KANUN YÜRÜRLÜĞE GİRMEDEN AYLIK BAPLANAMAZ”

Konuya ilişkin kanun yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca Aylık Bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir. İlgili düzenleme yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.

Ayrıca yazılı ve görsel medyada kendisini uzman olarak tanımlayan kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.”

Editör: TE Bilişim