Gazete Emek-İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van'daki yerel seçimlerde yaklaşık 130 bin oy farkla Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının seçimlerden sonra gasp edilmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, mazbata verilmemesi kararı için "Van halkının iradesini tanımamaktır" diyerek, "Bu kabul edilemez" çıkışı yaptı.

"Seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı hep birlikte tepki göstermek ve demokrasiden yana tavır almak zorundayız" ifadelerini kullanan İmamoğlu, hükümeti ve yargıyı halk iradesine saygı duymaya çağırdı.
İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Hukukçuların bütünüyle hukuk dışı buldukları bir karar gerekçe gösterilerek Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayına mazbatasının verilmemesi Van halkının iradesini tanımamaktır. Bu kabul edilemez. Seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı hep birlikte tepki göstermek ve demokrasiden yana tavır almak zorundayız.

Milli iradenin üstünlüğü Cumhuriyetimizin temel değerlerinden biridir. Hükümeti ve mahkeme heyetlerini, son yıllardaki tavırları artık terkedip, asıl ve en büyük irade olan halk iradesine saygı duymaya davet ediyorum."

NE OLMUŞTU?

Can Atalay’a 'Gar Katliamı' davasında beraat kararı çıktı Can Atalay’a 'Gar Katliamı' davasında beraat kararı çıktı

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazandı. AKP'li aday Abdülahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 40.51 oranında kalmıştı.

Ancak DEM Parti'nin Van'da Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 13 ilçenin 13'ünü de kazandığı seçimlerin ardından Zeydan'ın mahkeme kararıyla geri aldığı seçilme hakkının 29 Mart cuma günü, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla ve mesai bitimine 5 dakika kala geri alındığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan