Gazete Emek - Dersim’in Pertek ilçesine bağlı Pınarlar köyünde iki yılı aşkın süredir yapılmış olan Deprem evlerinin eksikliklerini Pınarlar Köyü Muhtarı Faruk İlbeyi Patika Haber’e anlattı. 

 İlbeyi, 10 kentte büyük yıkıntılara sebep olan ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği deprem sonrası daha önce de Elazığ’da yaşanan depremden dolayı köylerinde hasar gören evlerinin yerlerine geçici olarak konteynerler verildiğini, depremden dolayı zarar gören evlerinin yerine de deprem evleri yapıldığını ifade etti. Ancak 6 Şubat’ta meydana gelen depremden sonra kendilerine verilen konteynerlerin geri alınarak deprem bölgelerine gönderildiğini ifade eden İlbeyi Pınarlar köyünde yapılan deprem evlerinin ise birçok eksikliklerinin olduğunu dile getirdi.

Tunceli AFAD il müdürü Cem Erdoğan ve TOKİ yetkilileri köylülerden evlerinin tamamlandığına dair imza aldı. 

AFAD Müdürü Cem Erdoğan tarafından halka imza attırılarak konteynerlerin toplatıldığını ve evlerin sorunlarıyla ilgileneceklerini söylediği hâlde hâlâ alınan konteynerler ve deprem TOKİ evlerinin sorunları ile ilgilenilmediğini belirterek bu zor koşullarda konteynerler da yaşayan halkın dışarı atar şekilde çıkarıldığını ve henüz birçok sorunu olan deprem evlerin de yaşamak zorunda bırakıldıklarını aktardı.

 Şuan yapılı olan deprem evlerinin kullanılamadığını söyleyen İlbey’i, çevre düzenlemesi, su tesisatı, elektrik sorunu olduğunu evlerde elektrik olmadığını, sadece Pınarlar köyü toplu alanında 7-8 evde bu sorunların olmadığını söyledi. Ayrıca yol olmadığını ve köyün çevre düzenlemesi olmadığı için kullanılamaz bir halde olduğunu sorunlarına çözüm bulunmasını isteyerek köy halkının mağduriyetinin bir an önce giderilmesini talep etti.

 Yaşanan sorunların çözümü için Pertek Kaymakamlığına şikâyet dilekçesi vermelerine rağmen henüz bir adım atılmadığını ifade eden İlbeyi, Pertek Kaymakamlığı’na verdiği dilekçeye gelecek olan yanıtı beklediklerini belirterek, sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Kaynak: Patika

Editör: Bekir GÜNEŞ