Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programına katılıyor. Erdoğan'ın konuşmasında memura ek zam konusunda bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Ali Yalçın Bey'e, yönetim kurulu üyelerine gönüllerimizi bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum. 2023 senesini, bu yılın tarihimiz ve hedeflerimiz açısından ifade ettiği öneme uygun şekilde karşılıyoruz. Görevi devraldığımızda yılda sadece 36 milyar dolarlık bir Türkiye'den, dünyanın her bölgesine ürün satan bir ülke konumuna geldik. 2023 senesini diğer alanlarla birlikte ihracatta da hedef ve ölçek büyüttüğümüz bir sıçrama tahtası yapmak istiyoruz. Bugün de enflasyonda büyük gerilemenin ilk işareti ile güne başladık. 2022 yılını orta vadeli hedefinin altında gerçekleşme ile kapattık. Hedefimiz bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tamamen alıp önümüzdeki yıldan itibaren meseleyi ülkemizin gündeminden tümüyle çıkarmaktır. 


Enflasyon aynı zamanda memur ve emekli maaşlarının da şekillenmesi anlamına geliyor. Geçen yıl yükselişi dikkate alarak memur maaşlarında yüzde 87 artış yapmıştık. Ayrıca gelir vergisi muafiyeti, sözleşmeliye kadro, ek gösterge gibi adımlarla ilave imkanlar sağladık. Ocak ayından itibaren geçerli maaş artış oranı yüzde 16.48 olarak uygulanacaktır. SSK ve Bağkur emeklilerinde oran 15.4 olarak ortaya çıktı.

'MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ORANI YÜZDE 25 OLARAK UYGULANACAK'

Buradan sizlere ve tüm milletime memur ve tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olacak uygulamayacağımızın müjdesini vermek istiyorum. "

Editör: TE Bilişim