HABER: Yunus Aslan


Gazete Emek - 14 Mayıs seçimlerinin herkesin hayatında bir dönüm noktası diyebileceği bir seçim olacağını belirten Keskin, Türkiye'de hiçbir zaman demokratik bir sistemin olmadığını ancak ifade özgürlüğünün, örgütlenme özgürlüğünün bu kadar engellendiği, insanların düşünceleri nedeniyle bu kadar kolay hapislere atıldığı, özellikle devlet dilinin bu kadar ötekileştirici bir dil olduğu başka bir sürecin olmadığını söyledi.

“AKP-MHP iktidarı döneminde derin devlet dışında başka derin yapılanmalar oluştu”

İHD Genel Başkanı Eren Keskin “Özellikle AKP-MHP derin devlet birlikteliğinden sonra çok korkunç bir sistem ortaya çıktı. Yani insanların fikirlerini söylemeye korktuğu bir süreç yaşıyoruz ve müthiş bir silahlanma söz konusu. Eskiden de biz hep derin devletten söz ettik. Teşkilatı Mahsusa’dan bu yana,90'larda hep bahsettik ama derin devletin dışında başka derin yapılanmalar var şu anda. Bunu herkes biliyor, zaten saklamıyorlar yani, bunu açıkça da dile getiriyorlar. Bu nedenle özellikle şiddetin daha da egemen olacağı bir süreç yaşamaktan herkes korkuyor açıkçası. Bu nedenle sadece bu nedenle bile bu seçim çok kritik ve çok önemli” ifadelerini kullandı.

“Bana umut veren tek parti Yeşil Sol Parti”

Resmi ideolojinin bütün coğrafya üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Keskin “ Bu resmi ideolojinin kırmızı çizgilerini yani Kürt sorunu, Ermeni soykırımı ve Kıbrıs’takiaskeri varlık gibi bütün bu konuları özgürce tartışabilecek bir yapı gerekiyor. Bu, bana göre Cumhur ittifakında zaten yok ama Millet İttifakı'nda da yok. Umut vermiyor, kişisel olarak bana umut vermiyor. Bana umut veren tek parti, tabii ki görüşlerimkişiseldir. Arkadaşlarımın da içinde olduğu, örneğin bizim bir önceki genel başkanımızın da aday olduğu ya da İnsan Hakları Derneğinden çok yakın arkadaşlarım işte; Selahaddin Demirtaş, Meral Danış Beştaş, Gülten Kışanak gibi çok eski geçmişimiz olan arkadaşlarıma güveniyorum. Tabii ki birlikte yol aldığım yoldaşlarıma güveniyorum. Çünkü onların düşüncelerini biliyorum. Bu nedenle eğer değişim istiyorsa bu toplum bütün konuların özgürce konuşulmasını istiyorsa bence tek seçenek Yeşil Sol Parti” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Bekir GÜNEŞ