Gazete Emek - Ala, Türkiye Basın Federasyonu’nun (TÜBAF) “Anadolu Sohbetleri” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Süreçte duraksama yok”

Hürmüz Boğazında büyük kriz devam ediyor
Hürmüz Boğazında büyük kriz devam ediyor
İçeriği Görüntüle

Ala, sürecin temel hedefinin silahların bırakılması ve örgütün tamamen tasfiye edilmesi olduğunu vurguladı.

TBMM’nin son toplantılarını yaptığını ve yol haritasına ilişkin değerlendirmelerin ortaya konduğunu belirten Ala, sürecin herhangi bir aksama olmadan devam ettiğini söyledi.

İmralı’dan yapılan çağrılara da değinen Ala, “Orada da bir tereddüt ya da duraksama söz konusu değil. Süreç öngördüğümüz biçimde ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa mesajı: “Birinci aşama tamamlanmak üzere”

Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirten Ala, anayasa çalışmalarında ilk aşamanın büyük ölçüde tamamlandığını söyledi.

Yeni anayasanın hem temel hak ve özgürlükleri güvence altına alacağını hem de ekonomik gelişimi destekleyecek bir çerçeve sunacağını ifade eden Ala, geniş uzlaşı ve referandum vurgusu yaptı.

Ala, “Arzu edilir ki siyasi partilerin çoğu uzlaşsın ve ardından süreç referanduma götürülsün” dedi.

Erdoğan’ın adaylığı ve seçim tartışmaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığına ilişkin de konuşan Ala, Meclis’in seçim kararı alması halinde adaylığın önünde bir engel olmadığını savundu.

Erken seçim tartışmalarına değinen Ala, “Bizim gündemimizde bir seçim yok” dedi.

CHP’yi de eleştiren Ala, muhalefetin yerel yönetimlerde örnek gösterilebilecek bir performans ortaya koyamadığını ileri sürdü.

“Dünya kuralsız bir döneme girdi”

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına da değinen Ala, bölgesel gerilimin küresel etkiler yarattığını söyledi.

Uluslararası sistemin zayıfladığına dikkat çeken Ala, “Şu an itibarıyla kuralsız bir düzen var. Yeni dönemde hangi ittifakların oluşacağını konuşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Savaşın sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Ala, “Bu savaşın kazananı yok, kaybedeni var” dedi.

Kaynak: Rudaw