GÜNCELLENDİ
 

Gazete Emek- Erişim engelleme suretiyle sansür uygulamaları çoğunlukla DNS değiştirme yöntemiyle veya VPN gibi diğer yöntemlerle internet kullanıcıları tarafından aşılıyor. Maraş merkezli 2 büyük depremden sonra birkez daha sosyal medyaya erişim kısıtlandı.

VPN NEDİR?

Kısacası Virtual Private Network (VPN), İnternet ya da başka bir açık ağ üzerinden özel bir ağa bağlanmayı sağlayan bir bağlantı çeşididir. VPN traffic’in esas amacı İnternet sansürünü çözümlemektir.

VPN NE İŞE YARAR?

VPN istemcisi, İnternet üzerinden bağlantı kurmak istediği kaynakla sanal bir noktadan-noktaya (point-to-point) bağlantı kurar, kaynak ya da uzaktan erişime geçmek istediği sunucu kimlik bilgilerini kontrol eder ve doğrulama sonrasında VPN istemcisiyle uzaktan erişime geçtiği sunucu arasında veri akışı gerçekleşir.

İşte 10 ücretli veya ücretsiz kullanabileceğiniz VPN uygulamalarını sizin için derledik:

ProtonVPN

ProtonVPN

ProtonVPN, ücretli ve ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ancak ücretsiz versiyonda sunulan özellikler, genel olarak rakiplerinden biraz daha iyi diyebiliriz. Proton VPN'in en dikkat çeken özelliği sınırsız veri aktarım imkanı sağlamasıdır.

Windscribe

Windscribe

Windscribe, kayıt olan her kullanıcıya aylık 2 GB veri aktarım limiti veriyor ve bir e-posta adresi paylaşırsanız, aylık limit 10 GB oluyor. Uygulama içi satın alımlarla farklı özellikler açılsa da ücretsiz versiyon da gayet kullanışlı.

1.1.1.1

1.1.1.1

Android, iOS, Mac ve Windows desteği bulunan uygulamayı  edinebilirsiniz

Hotspot Shield Free VPN

Hotspot Shield Free VPN

Hotspot Shield Free VPN'in Chrome eklentisiyle tek tıkla VPN hizmetinden faydalanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca kullanıcılar, her gün yenilenen 500 MB veri aktarım limitine sahip olabiliyor.

VPN Unlimited

VPN Unlimited

VPN Unlimited, kullanımı oldukça kolay bir uygulama. Yazılımı indirip cihazınıza kurduktan sonra bir hesap açarak istediğiniz sunucuyu seçebilirsiniz. Gerekli ayarlar otomatik olarak yapılandırılıyor ve direkt olarak kullanıma başlayabiliyorsunuz.

Express VPN

Express VPN

Yapılan testlerde ilk sırada yer alan Express VPN, ücretli sürümüyle en iyi hizmeti verse de ücretsiz sürümdeki kısıtlamalar nedeniyle listenin biraz aşağısında yer alıyor.

TunnelBear

TunnelBear

TunnelBear, üst düzey güvenlikle kimliksiz web etkinliğini garanti ediyor fakat bir handikapı var. Sınırlı sunucu sayısı nedeniyle internet hızınız oldukça düşüyor. TunnelBear kullanıcılarına aylık 500 MB ücretsiz VPN servisi sunuyor. Dilerseniz şirket hakkında bir tweet atarak bu kotayı 1.5 GB’a yükseltebilirsiniz.

Speedify

Speedify

Speedify, kolay kullanıma sahip olmasıyla dikkati çekiyor. Güvenlik ve hız odaklı VPN programı Speedify, kanal bağı teknolojisiyle diğer VPN programlarından ayrılır. Bu teknoloji, WiFi, 3G, 4G ve kablolu bağlantıları aynı anda kullanmanıza izin vererek online olarak yaptığınız her şeyi hızlandırır.

Betternet

Betternet

Ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı versiyonu olan Betternet, kullanıcılarına güvenli ve hızlı bir bağlantı vadediyor. Programı indirebilir ve hızlıca cihazınıza kurabilirsiniz.

Hide.me

Hide.me, 256-bit AES şifreleme desteği sayesinde kullanıcılarına üst düzey gizlilik ve güvenlik sunuyor. Hizmette ayrıca çoklu VPN protokolleri, IP sızıntı koruması, sınırsız sunucu değiştirme ve otomatik kill switch desteği de mevcut.

Aktivite kaydı tutmadığını ileri süren hizmette hem ücretsiz hem de ücretli versiyon bulunuyor.

Uyarı: İçeriğimiz illegal ve yasa dışı siteler için bir rehber niteliğinde değildir. Kullanılması sakıncalı olan yasaklı sitelere giriş yapmamanız hem kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak hem de yasalara uymak için önemlidir.

Editör: TE Bilişim