Gazete Emek-  Gazeteci Barış Pehlivan, Cumhuriyet gazetesindeki ilk köşe yazısında Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gönderdiği mektuplara değindi.

Seren Serengil canlı yayında İbrahim Tatlıses'in tehditlerini anlattı

"Soylu’ya Hapisten Mahrem Mektup" başlıklı yazısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamaları hatırlatan Pehlivan, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü’den İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada tam üç kez aynı imada bulundu. “Özellikle bazı milletvekilleri yapıyor. Onlara acıyorum. Ben kamuoyunda çok şey bilen bir adamım” dedi...

TIKLAYIN- Abdulkadir Selvi: "Selahattin Demirtaş’ta eksik olan bir şey var"

“O tweet atanları görüyorum, bazı milletvekillerini görüyorum” dedi… “Görevim icabıyla birçok mahrem bilgiye sahibim, doğru mu? Bu meseleyi milletvekili olup da paylaşanlarla ilgili sadece üzülüyorum. Allah muhafaza, en yakınlarında böyle bir şey çıkarsa ne diyeceğiz?” dedi…" diye yazdı.

TIKLAYIN- Süleyman Soylu görevden alınacak iddiası! İşte yerine gelecek isim 

Yazısının devamında silahlı suç örgütü yöneticiliğinden hüküm giyen Oktar'ın, Soylu'ya mektup gönderdiğini ifade eden Pehlivan, şunları aktardı:

"Haliyle Soylu’nun “aba altından sopa gösteren” sözlerinin içeriğini hepimiz merak ettik. Bakan Soylu’nun “görevi icabı” bildiği “mahrem” bilgiler ne olabilirdi?

Kafam karışık dolaşırken, meseleyi sorduğum biri “Adnan Oktarcıların arşivi olmasın!” dedi. “Nasıl yani!” dedim. “Oktar’ın Soylu’ya yazdığı mektubu oku, anlarsın” dedi. Bir kez daha “Nasıl yani!” dedim.

TIKLAYIN- Bahçeli’nin “HDP’den sonra Anayasa Mahkemesi de kapatılsın” sözlerine AKP’ten ilk tepki

Malum, şundan topu topu 7 ay önce Adnan Oktar ile aynı hapishanedeydim. Merak edip mektubun peşine düştüm. Sahiden silahlı suç örgütü yöneticiliğinden geçen aylarda hüküm giyen Oktar, Soylu’ya cezaevinden bir mektup yazmış.

Gazeteci Hakan Erol’un yazdığı “Turnike” kitabında okumuştum. Oktar’a operasyonun yapıldığı 11 Temmuz 2018 sabahı, kediciklerden biri, Soylu’nun makamına ulaşmış, acil yardım istemişti.

TIKLAYIN- Meclis’te, AKP’den Erdoğan’ı kızdıracak hareket: Güvenlik soruşturması teklifi geçmedi

"DEPOMUZDAN POLİS ALDI"

Ama meğer devamı da varmış. Oktar cezaevine girdikten sonra da Bakan Soylu’ya mektupla haber göndermiş. Çeşitli konulardan bahsettikten sonra demiş: “Bu bilgileri, dijital bilgi depomuzdan polis aldı; oradan bilgilenebilirsiniz.”

Yani…

Kendi ifadesiyle “görevi icabı” elinin altında polis ve jandarma olan Soylu’nun pek çok “mahrem” bilgiyi bilmesi doğal. O bilmeyecek de ben mi bileceğim!

Ama yine de hapisteki bir suç örgütü lideri muhalefetten birine mektup yazsa, neler olurdu neler? İçimden geçirdim, gitti…"

TIKLAYIN- Kars’ta hamile bir kadını taciz eden şoför: ”Bana hiçbir şey olmaz”

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim