Gazete Emek-  Memuriyete girişte güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması getiren teklifin maddelerine geçiş için oylama yapıldı. Teklif muhalefetin oylarıyla reddedildi. AK Parti oylamaya itiraz etti. Gruplar arasında uzlaşma sağlanamayınca Genel Kurul kapandı.

Meclis Genel Kurulu’nda Güvenlik Soruşturması teklifinin genel üzerindeki görüşmeleri bittikten sonra maddelere geçiş için oylama yapıldı. Meclis Başkanvekili Haydar Akar, “kabul edilmemiştir” diyerek oturuma ara verdi. Yaklaşık 2 saat süren arada grup başkanvekilleri arasında uzun tartışmalar yapıldı. Tartışmalar sonuçlanmayınca Genel Kurul kapatıldı.

Erdoğan defalarca grup toplantılarında AKP’li vekillere mecliste bulunmaları çağrısında bulunmuştu. Ama yine AKP’li vekiller çok fazla meclise uğramamayı tercih etti.

TIKLAYIN- Süleyman Soylu görevden alınacak iddiası! İşte yerine gelecek isim 

‘AKP VE MHP ŞAŞKIN’

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, oylama sonucuyla ilgili sosyal medya hesabından “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifi” muhalefetin oyları ile reddedildi. AKP ve MHP milletvekilleri şaşkın...” paylaşımı yaptı.

Bekir Güneş yazdı: Şırnak'ın neden 'mavi' olduğunu ben size anlatayım!

‘MECLİS’E DE Mİ KAYYUM ATAYACAKSINIZ’

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da teklifin muhalefet milletvekillerin oylarıyla düştüğünü söyledi, “Beğenmediğim seçimi tekrar ederim demeyi alışkanlık haline getiren AKP- MHP bu kez de Meclis'teki oylamayı; vekilleriyle, Meclis Başkanı ile baskı kurarak tekrar ettirmek istiyor. Ne yapacaksınız, Meclis'e de mi kayyum atayacaksınız?” tepkisi gösterdi.

Oylama sırasında Genel Kurul’da yeterli çoğunlukta bulunmayan AK Partililer oylamanın tekrar yapılmasını istedi. Ancak uzlaşma arayışından sonuç çıkmadı.

Muhalefet reddedilen teklifin 1 yıl getirilemeyeceğini ileri sürüyor. Tartışmanın yarın yapılacak Genel Kurul’da devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim