Gazete Emek-  Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlayan 17 günlük tam kapanma sürecinde uygulanması beklenen alkollü içki satışı yasağıyla ilgili yaşanan bir gelişmeyi aktardı.

Aybaş, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Brett McGurk: Kürtlerin Biden yönetiminde birçok dostu var

İçişleri Bakanlığı "resmi olmayan açıklamalara itibar etmeyin" dedi. Bakanlığın açıklamasında 'alkol yasağı' ile ilgili bir ifade yer almadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden genelge: Görüntü ve ses kaydı almak artık yasak

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Bu paylaşımın ardından İçişleri Bakanlığı’ndan da bir açıklama geldi. ‘Alkol yasağı’ ile ilgili bir ifade yer almayan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmi olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir.

* Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DTSO Başkanı Kaya: Diyarbakır'da çok ciddi bir beyin ve sermaye göçü yaşanıyor

ÖZGÜR AYBAŞ’TAN YENİ AÇIKLAMA

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından, "Alkol satışı yasağı kalktı" diye yazmıştı. İçişleri Bakanlığı "alkol yasağı" ifadesini kullanmadan Aybaş'ı yalanlamıştı.

Özgür Aybaş'tan yeni paylaşımlar geldi.

132 Kürt yazar ve araştırmacı Prof. Taner Akçam’ı kınadı

Aybaş, şunları kaydetti:

"Şuanda tekel bayilerini kapatmaya zorluyorlar hatta kapattırıyorlar zincir marketlerde alkol satışı serbest küçük esnaf tekel bayilerine baskı var .Tesk başkanı Bendevi Palandöken dün açıklama yaptı satış yapacağız diye binlerce esnafın başkanı o konuşmaya istinaden yasak yoktur.

Bizler yasaklara karşıyız zincir marketlerdede satılsın alkol tekel büfelerindede özel yaşama müdahale edilmesin sadece."

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden genelge: Görüntü ve ses kaydı almak artık yasak

NE OLMUŞTU?

26 Nisan'da düzenlenen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan saat 19:00 ile 17 Mayıs saat 05:00 arasında tam kapanma uygulamasına geçileceğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı da yayınladığı genelgeyle bu uygulamanın kapsamlarını belirledi.

Ancak genelgede alkollü içki satışı yasağına ilişkin herhangi bir madde yer almadı. Bu durum kamuoyunda tartışmalara yol açarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu alkol satışı yapan iş yerlerinin kapalı olup olmayacağı sorusuna, "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil" yanıtını verdi.

İHD'den Grup Yorum açıklamasına kınama

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş ise genelgede satış yasağıyla ilgili bir maddenin yer almadığını vurgulayarak, "Hükümet yetkililerinden sağduyu, hoşgörü, dini bağlamda açıklama falan beklemiyoruz. Satışı yasal bir ürün kanuna aykırı şekilde yasaklanamaz" dedi. Aybaş meslektaşlarına, kendilerine gelen tebliğleri imzalamama çağrısı yaptı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de kabine toplantısından yasakla ilgili bu yönde bir karar çıkmadığını hatırlattı. Bakanlıktan da satış yasağına ilişkin genelge gelmediğini ifade eden Palandöken, şöyle konuştu:

"Ne yapacağız, biz kendi kendimize 'Yasal düzenleme yayımlanmadı ama yasak var' deyip kafamıza göre yasak mı uygulayacağız? Şu anda ülke olarak olmayan bir yasağı konuşuyoruz. Sosyal medyada bir iddia ortaya atıldı. Biz de mevzuat ne diyor diye baktık. Yasağı göremedik. Biz doğal olarak satmaya devam edeceğiz. Yasakla ilgili bir genelge yayımlanır da bize yazı gelirse o zaman gereğini yapar, tüm teşkilatımıza ‘yasak geldi, satmayın' deriz."

 

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim