Gazete Emek- Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'e tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Yılmazer, resmi belgeyi yok etmek suçundan ise 4 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.

Bekir Güneş yazdı: Şırnak'ın neden 'mavi' olduğunu ben size anlatayım!

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'e tasarlayarak kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Akyürek, resmi belgeyi yok etmek suçundan ise 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bir Youtuber'a "geri zekâlı" dediği için yargılanan Okan Bayülgen'in davasında karar açıklandı

Gülen yapılanması lideri Fethullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan'ın da bulunduğu 13 firari sanığın dosyasının ayrılmasına karar verildi. Gazeteci Ercan Gün silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 10 yıl hapis cezası aldı. Eski Emniyet Müdürleri Celalettin Cerrah ve Sabri Uzun'a , kamu görevlisinin görevi ihmal suçundan zaman aşımı nedeniyle "düşme kararı" verildi.

Berat Albayrak'ın nasıl döneceğine ilişkin Rasim Ozan Kütahyalı'dan sonra Barış Yarkadaş'tan da dikkat çeken iddia

Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, "İhmal nedeniyle adam öldürmek" ve "resmi belgeyi yok etme" suçlarından beraat etti. "Görevi ihmal"den ise zaman aşımı nedeniyle dosyası düştü.

Dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli astsubay Yavuz Karakaya, "Anayasayı ihlal"den müebbet hapis ve "kasten öldürmeye yardım" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Uyuşturucudan gözaltına alınan AKP’li Kürşat Atvatoğlu’nun nasıl milyoner olduğunu gazeteci arkadaşı tek tek anlattı

Eski polis memuru Muhittin Zenit'e üç suçtan beraat verilirken görevi ihmal suçu ise zaman aşımı nedeniyle düşürüldü.

BANU GÜVEN PAYLAŞIMINA NEDİM ŞENER'DEN CEVAP

Bu kararı sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Banu Güven, "Hrant Dink cinayeti davasında 5 yıl sonra verilen karar tepedeki baş sorumluları koruyor ve devletin o dönemki sorumluluğunu tamamen cemaate fatura ederek işin içinden sıyrılma girişimi var. Celalettin Cerrah, Sabri Uzunoğlu, Muhittin Zenit gibi isimlere zamanaşımı + beraat var." dedi.

NEDİM ŞENER'DEN BANU GÜVEN İÇİN İLGİNÇ İDDİA

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Nedim Şener, Banu Güven'in paylaşımını alıntılayarak, "“Cemaate fatura etmek mi?” FETÖ’nün Ergenekon kumpası için tezgahladığı cinayette katlili beğenmemiş bell ki.

TIKLAYIN- Cüneyt Özdemir’in Tweeti 10 bin dolara satıldı

Hala Dink cinayetinde faili gizleme çabanız artık boşuna. Kaleminizle FETÖ’cülerin suçuna ortak olmaya devam mı edeceksiniz.Yazdığımız haberleri kitapları azıcık bilseydin, bahsettiğin yetkililerin 2008’de FETÖ’cü Ali Fuat Yılmazer ile Ramazan Akyürek’in Dink cinayetinde sorumlu olduğunu gösteren BTK raporunu imzaladığını bilirdin. Gazetecilik sallama işi değildir. Bence de zaman kaybetme, önce dosyayı oku. Siyasi muhaliflik görevin seni hakikatten uzaklaştırmasın. Büyük fotoğrafı görmek için önce FETÖ’ye ‘cemaat’ demekten vazgeç. Elbette yayınını izleyeceğim, Dink cinayeti konusunda kim çarpıtma yaparsa cevabını vereceğim." iddiasında bulundu.

Uzmanlar risk haritasının tek mavi ili Şırnak'ın başarı sırrını açıkladı

BANU GÜVEN: SENİN YERE GÖĞE KOYAMADIĞIN İKTİDARDIR

Banu Güven bir kez daha Nedim Şener'e cevap vererek, "Nedim yazanı iyi oku. O dönem cemaatçileri o görevlere atayan bugün senin yere göğe koyamadığın iktidardan başkası değil. Dink cinayetinde faili gizlemek çabası falan gibi lafları da benim adımla yan yana getiremezsin. Kendine gel.

Çölaşan: Büyük tehlike altındayız, bizim yandaş medya bile paniklemiş durumda

Nedim seninle kaybedecek vaktim yok. Çok istersen daha sonra yapacağım yayında beni dinlersin. Kitaplarını da konuşmuştuk zamanında, Hrant Dink anmalarında da konuştuk. O zaman da büyük resmi görmüyordun, bundan sonra da göremezsin." dedi.

Mahkeme Başkanı: Ben de Kürtçe ve Zazaca öğrenmek istiyorum

Nedim Şener ile Banu Güven'in karşılıklı tartışması sosyal medyaya bu şekilde yansıdı:

Editör: TE Bilişim