Gazete Emek- Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, haber kanallarındaki “rekortmen isimler”i inceledi. “Haber televizyonlarındaki tartışma programlarında hep aynı yüzleri görünce dayanamadım. Kişisel bloğundaki yazısına, “NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global, A Haber, Halk TV, Tele 1, KRT ekranlarındaki tartışma programlarını dört hafta boyunca izledim” diye başlayan Bildirici, “Sinirlerim bozulmadan izlemeyi noktalayabildiğim için şükrediyorum” dedi.

11 Ocak- 7 Şubat tarihleri arasında NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global, A Haber televizyonlarında dört hafta boyunca en çok tartışma programına çıkma sayısında birinciliğin Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’e ait olduğunu aktaran Bildirici, bu üç ismin bir haftada 10 kez tartışma programına katıldığını vurguladı.

ÖNE ÇIKAN DİĞER İSİMLER

Faruk Bildirici, söz konusu haber kanallarına yoğun olarak konuk olan diğer isimleri ise şöyle sıraladı: Emin Pazarcı (A Haber 5 kez), Nedim Şener (CNN Türk 5 kez), Prof.Dr. Yaşar Hacısalihoğlu (CNN Türk 2- Habertürk 3 = 5 kez), Mustafa Kartoğlu (NTV 1+ Habertürk 3= 4 kez), Hulki Cevizoğlu (CNN Türk 4 kez), Uluç Özülker (CNN Türk 4 kez, Prof.Dr. Mesut Hakkı Caşın (CNN Türk 4 kez), Hadi Özışık (CNN Türk 1+ Habertürk 3 = 4 kez) ve Doğu Perinçek gibi isimler de (CNN Türk 1+Habertürk 3 = 4 kez).

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim