Gazete Emek - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Türkiye vatandaşının öldürülmesine ilişkin provakatif paylaşım yaptığı öne sürülen kişiler hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Terör örgütü PKK/KCK tarafından 13 vatandaşımızın şehit edilmesi nedeniyle bir kısım sosyal medya platformlarında ‘esir kampını TR bombaladı’ vb. şeklindeki paylaşımlar ile terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşlarımızın görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine, görüntü yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Başsavcılık daha sonra HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. 

Hüseyin Aygün, Garé'de öldürülen 13 kişiye ilişkin yaşanan süreci ve detayları paylaştı

Hüda Kaya’nın paylaşımları

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, sosyal medya hesabından Gara’da 13 Türkiye vatandaşının hayatını kaybetmesinin ardından mesaj paylaştı. 

Allah rahmet eylesin.

Üzgünüm, keşke bu topraklarda çözüm,barış çabamıza bir karşılık görebilseydik.

Esir askerlerden birisi 2.5 sene önce bunları diyordu.

Mesele kim olursa olsun insanı yaşatmak olmalıydı, ölümle çözüm olmaz,insanlarımızı yaşatmalıyız

HDP’li Kaya, daha sonra kendisine gelen tepkilere yönelik olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Hakikat küfürle, linçle, iftirayla, tehditle yok edilemez. Bir çift sözüm var, biri Saray tetikçilerine, biri de muhalefete. Ey tetikçi troller ve saray sözcüleri! Sizi ne dediklerinizden değil ne yediklerinizden tanıyorum ve anlıyorum. Ey muhalefet! AKP-MHP iktidarı size minnettardır! Gün gibi ortada olan yalana, askerlerimizin kanı üzerinden örülmeye çalışılan kirli-kanlı kampanyaya, tezgaha çanak tutuyorsunuz. 'Kral çıplak' demek yerine kraldan çok kralcılık yapıyorsunuz.

"Alıkonulanlar sağ sağlim evlerine dönebilirdi"

Alıkonulan asker, polis ve MİT mensupları istenseydi sağ salim evlerine dönebilirlerdi. Bu daha önce başarıldı. Ama çökmek üzere olan saltanatlarına her zamanki gibi kan, terör, şehit, yalan gerekiyordu. Yine söylüyorum; Roboski'de yaşanan ne ise Gare'de yaşanan da odur. Bu askerlerimizin aileleri defalarca meclis yollarını aşındırdılar. Ben ve arkadaşlarım dışında hepiniz kapınızı kapattınız! İktidar bu feryada senelerdir sessiz kaldı, yetmedi seslerini kısmaya çalıştı.

Süleyman Soylu'dan HDP ve Hüda Kaya'ya sert Garé tepkisi ve Murat Karayılan açıklaması

"Önergeleri reddedecek olanlar AKP-MHP vekilleridir"

Bu ailelere kapılarını kapatanlar şimdi bu ailelerin evlatlarının kanları üzerinden rant ve çıkar elde etme yolunu tercih ettiler ve bunun için çalıştılar ve yarışıyorlar. Yazıklar olsun! Hakikat her zaman tek ölçüm oldu ve olacak. Bu kayıplarla ilgili en yakın zamanda gerçeklerin açığa çıkması için verilecek önergeler ve tekliflere yine el birliğiyle 'hayır' diyecek olanlar da AKP-MHP vekilleridir. Bedeli ne olursa olsun gerçekler engellenemeyecek!

Gergerlioğlu ne dedi?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da “PKK elindeki esir askerlerin yakınları 2,5 sene önce bana başvurmuştu. Sağ salim dönüşleri için yardım istemişlerdi. Bir barış ortamı olsa belki o insanlar hayatta olurdu. Barış, hayat için her şeyi yapardım ama devlet yetkilileri böyle bir şeyi hiç düşünmedi, adım atmadı” demişti.

HDP’li vekilin konu hakkındaki bir diğer paylaşımı şöyleydi:

Allah rahmet eylesin.

Üzgünüm, keşke bu topraklarda çözüm,barış çabamıza bir karşılık görebilseydik.

Esir askerlerden birisi 2.5 sene önce bunları diyordu.

Mesele kim olursa olsun insanı yaşatmak olmalıydı, ölümle çözüm olmaz,insanlarımızı yaşatmalıyız

Valinin açıklaması

 Malatya Valisi Aydın Baruş, söz konusu iddialar için şu ifadeleri kullanmıştı:

Terör örgütünün evlatlarımızın bombalı saldırıcı sonucunda şehit olduğuna yön"elik söylentileri tamamen yalan ve alçakça bir provokasyondur.

Editör: TE Bilişim