Gazete Emek- Devlet-mafya ilişkisine ilişkin iddialar ve itirafların yer aldığı videolar yayınlayarak gündeme oturan ve organize suç örgütü liderliğinden hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in yakalandığı iddiaları ortaya atıldı.

Sedat Peker'den yeni iddialar: Milangaz dosyası bende

 Gazeteci Alişer Delek’e konuşan Emre Olur, Peker'in polisler tarafından alındığını söyledi.

Sedat Peker’in “yakalandığı” iddiaları ve görseller sosyal medyada gündem oldu

Delek’in Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un aktarımına ilişkin paylaşımları şu şekilde;

1-Sedat Peker'in "basın danışmanı" Emre Olur ile az önce görüştüm. Peker'in, Dubai'de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12'de geliyor. Kendisini bir yere davet ediyorlar.

2- Peker'in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu "daveti" kabul ediyor. Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur'a bir telefon geldi....

Sırrı Süreyya Önder, uzun bir aradan sonra konuştu! Çözüm Süreci'nde nasıl hatalar yapıldı? Sedat Peker'in ifşaları için ne diyor?

3- TSİ 22:16'da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker'in hala konu-ta dönmediği bilgisini aldık. Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor...

4- Emre Olur, Sedat Peker'in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi. Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum...

Sedat Peker'den İsmail Saymaz'a cevap: Sözleriniz beni çok üzdü

5- "Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir" yanıtını aldım. Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların "Peker'in açıklamaları siyasi" olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti.

Burhan Şeşen'den Orhan Gencebay’a: ‘Hiç mi yüzünüz kızarmadı?’

PEKER'E YAKIN İSİM: DUABİLİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞMEDE

Peker'e yakınlığıyla bilinen Emre Olur, Gazeteci Barış Pehlivan'a yaptığı açıklamada, Peker'in Dubaili yetkillilerle bir görüşmede olduğunu bildirdi. Pehlivan, Halk TV'de yaptığı açıklamada, Olur'un, "Peker ile öğle saatlerinde görüştüm. Şu an Dubai yetkilileriyle görüşüyor" iddiasında bulunduğu aktardı. Olur'un, Pehlivan'a aktardığı bilgiye göre; Peker, davet üzerine bu görüşmeyi yapmak için konutundan ayrıldı. Peker'in yanında telefonu olmadığı da yine Emre Olur tarafından yapılan iddialar arasında yer aldı.

Peşmerge komutanından KDP’ye PKK tepkisi: Tek kurşun bile sıkmam

SOSYAL MEDYADA MONTAJLANMIŞ GÖRÜNTÜ

Sosyal medyada kaynağı belirsiz hesaplardan yapılan iddialarda ise; Peker’in, MİT destekli SAT askeri operasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaldığı evde yakalandığı belirtildi. Operasyonun da Katar üzerinden İHA desteğiyle gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

PEKER’DEN İLK AÇIKLAMA

Bir süredir kendisinden haber alınamayan ve yakalandığı iddia edilen Sedat Peker ‘den ilk açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Peker, şu ifadelere yer verdi:

1-Kıymetli dostlarım, öğle saatlerinden itibaren kaldığım mekandan yetkililerle beraber ayrıldım. Şu an kaldığım mekana, ailemin yanına geri geldim. Hakkımdaki iddiaların yoğunluğu nedeniyle karşılıklı sohbette bulunduk.

2-Şahsım hakkında herhangi bir Interpol kararı olmadığı için, tüm herkes gibi ülkelerinde misafir olarak bulunduğumu söylediler. Hakkımda birçok suikast ihbarı olduğunu bana ilettiler, hepimizin bildiği gibi.

3-Ülkeden ayrılmamda veya ülkede kalmamda herhangi bir sorunun olmadığını da bana ilettiler. Aydınlık Gazetesi’nde yazan SAT timlerinin ve MİT timlerinin yaptığı operasyonla yakalandığım asla doğru değildir.

4-Zaten ben uluslararası hukuka göre aranan bir kişi değilim. Bu sebeple yüce devletimizin bana resmi bir operasyon düzenleyebilmesi de mümkün değildir. Her normal insana davrandıkları gibi bana da kibar bir şekilde davrandılar.

5-süslü sülü, benim ahiretliğim, derin mehmet, pelikancılar, ve diğer zevatın tamamı; bizde söz namus. Eğer ölmez sağ kalırsak, bu hikayeyi tamamlamaktan geri durmayacağız.

6-Tabi ki bu süre zarfında gereği eğer yapılmazsa, yapmayanlarla ilgili söyleyecek sözlerimiz de elbet olacaktır. Beni sevdiği için dua edenlere, beni sevmediğinden dolayı sadece çocuklarıma ve aileme iyi dilek dileyenlere tüm kalbimle teşekkür ederim.

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

Editör: TE Bilişim