Gazete Emek- Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Başkanı ve sanatçı Burhan Şeşen, şarkıcı Orhan Gencebay'ın Sabah gazetesine verdiği demeçte kendisiyle ilgili sarf ettiği "Müzisyenler için mücadelemizde Burhan Şeşen’in hiçbir katkısı yok" eleştirilerine yanıt verdi. Şeşen'in bu açıklamasına sosyal medyada binlerce kişi yorum yaptı. 

Vahap Coşkun, PKK ile KDP arasındaki çatışmayı yazdı: Barzani ilk kez dilini çok sertleştirdi

Gencebay'ın kendisine yönelik yaptığı eleştiriye BirGün gazetesindeki köşesinden yanıt veren Şeşen yazısında, "Bunca aydır çabalayan müzik meslek birlikleri, müzik ile ilgili vakıf ve derneklerin, Kültür Bakanlığı’nın emeğini nasıl bir çırpıda görmezden geldiniz? Ankara’ya giderken telefonla konuşmadık mı?" diye sordu. Şeşen, "İktidarlar gelip geçici ama sanatçılar hep kalıcı. Bazı ülkelerde devlet başkanları sanatçılarını bir resepsiyonda görebilmek için can atarken, siz nasıl oldu da bu iktidarın yüzü oldunuz? Milyonlarca seveniniz vardı bir zamanlar. Belki hâlâ vardır, bilemiyorum. Onlara karşı çok büyük bir borcunuz var. İktidarın değil halkın sesi olmak…" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da kayyumun 'süper' müdürü! 5 koltukta birden oturuyor

'MÜZİK SEKTÖRÜ SİZİN KULİSİNİZ DEĞİL'

Burhan Şeşen'in "Orhan Baba'ya açık mektup" başlıklı köşe yazısı şu ifadelere yer verdi:

Sedat Peker reklam alsaydı YouTube’da ne kadar kazanabilirdi? Dikkat çeken rakamlar

"'Toplu hak yönetimi' toplu hareket edilerek alınır Orhan ağabey. Sizin tabirinizle '50 yıllık şöhret hayatı'nız bunun önüne geçmemeli. Meslek birlikleri ve bu alanda çabalayan STK’ler sizin orkestra elemanlarınız, müzik sektörü de sizin kulisiniz değil. Bir defa bu konuda anlaşalım. Çok iyi, çok ünlü bir müzisyen olmak bir müzik meslek birliğini iyi yöneteceğimiz anlamına gelmez. Yöneticilik -özellikle sanat alanında ise- farklı özellikler gerektirir. Bu birliklerde söz sahibi olduğunuz zaman alkışı iktidar tarafından değil, üyelerinizden almanız gerekir. Ve de devletle masaya oturulduğunda kişisel ilişkiler değil temsil ettiğiniz kurumun prensipleri gelir.

Sedat Peker reklam alsaydı YouTube’da ne kadar kazanabilirdi? Dikkat çeken rakamlar

Aylardır müzik meslek birlikleri ve müzikle ilgili sivil toplum kuruluşları müzisyenlerin ve sektörün nefes alabilmesi için çabalıyoruz. Bunların içinde kurumumu temsilen naçizane ben de varım. Ama iktidarın borazanı bir gazeteye verdiğiniz bir demeçte 'Müzisyenler için mücadelemizde Şeşen’in hiçbir katkısı yok' başlığı beni çok üzdü, sizi üzmedi mi? Hak takibi yapan bir meslek birliğinin bir zamanlar başkanı olarak sizin ağzınızdan çıkan ve de emeğe saygısızlık olan bu röportajı okuduğunuzda hiç mi yüzünüz kızarmadı? Benim Kültür Bakanlığı’nın yaptığı bu desteği sahiplendiğimi nerede gördünüz? 'Devreye girdik ve arkadaşlarımız için bunu yaptırdık' dediğimi öne süren bu kâğıt parçasına nasıl kandınız?"

Kıraç'ın Milli Takım için bestelediği  şarkıda geçen ifadeler tepki çekti

NE OLMUŞTU?

İyi Parti Grup Toplantısı’nda müzisyenleri sorunlarını gündeme getiren sanatçı Burhan Şeşen, Pandemi döneminde müzisyenlerin gerekli desteği alamadıklarını belirterek Anayasa'daki sanat ve sanatçının korunmasına ilişkin maddeleri hatırlatan Şeşen, "Eyy bu ülkeyi yönetenler, aşk acısı çektiğinizde bir şarkımızı da mı dinlemediniz? Vatani görevinizi yaparken Dağ Başını Duman Almış marşını da mı söylemediniz?" diye sordu. Şeşen salgında çalışamayan müzisyenler için meslek örgütleri aracılığıyla düzenleme yapılmasını istedi.

Sedat Peker'den İsmail Saymaz'a cevap: Sözleriniz beni çok üzdü

Şarkıcı Orhan Gencebay, meslektaşı Burhan Şeşen’in müzisyenlerin salgın dolayısıyla yaşadığı sorunlarla mücadeleye katkısı olmadığını iddia etti.

Gencebay’ın Burhan Şeşen’le ilgili söyledikleri şu şekilde;

"Daha önce 31 bin kişinin faydalandığı ama faydalanamayan müzisyenler için gerçekleşecek destek kampanyası, tamamen Ticaret Bakanı, Kültür ve Turizm bakanlarımızla yaptığım şahsi görüşmeler sonucunda gerçekleşmiştir. Bunun hiçbir meslek birliğiyle, dernekle, kuruluşla alakası yoktur. Bu görüşmeler sırasında yanımda olan Recep Ergül ve Hakan Sarıca harekete geçerek duyurular yaptılar ve mağdur müzisyen dostlarımıza yardımcı oldular.

Sırrı Süreyya Önder, uzun bir aradan sonra konuştu! Çözüm Süreci'nde nasıl hatalar yapıldı? Sedat Peker'in ifşaları için ne diyor?

Ancak yardım yapılacağı açıklandıktan sonra konuyla hiç alakası olmayan kişilerin 'Bunu biz yaptık' diye sahip çıkması, yapılan çalışmaya gem vurmaya çalışmak, bilinçsizce ve art niyetli bir davranış biçimidir. Keşke herkes bu çabaya destek olsa. Sanatçıyı yaşatalım ki sanat yaşasın."

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim