Gazete Emek-Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, Halk TV'deki 'Şule Aydın ile Kayda Geçsin' programında Sedat Peker'in ifşalarına yönelik CHP ve İYİ Parti'nin aldığı yeni kararları ve Sedat Peker'in yakınları aracılığıyla kendisine ilettiği mesajı paylaştı.

Seyhan Avşar Sedat Peker'in ifşalarının ardından kendisine 4 ayrı iftira davası açıldığını hatırlattı. Bu davaları Mehmet Ağar'ın oğlu AK Parti Milletvekili Tolga Ağar, eski başbakanlardan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu açtı.

Sedat Peker'in anlattıklarının iftira mı gerçek mi olduğunun anlaşılması için bu davaların yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Seyhan Avşar CHP'nin bu dört davayı mercek altına aldığı duyumunu aktardı. Avşar, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurmayları bilgi ve belge toplamaya başlamışlar. Hatta aldığım bir duyum Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'la da temasa geçmişler. 5-6 aylık süreçte CHP bu dosyaların peşini bırakmayacak" dedi.

Anket açıklandı: Kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istersiniz?

Avşar ayrıca Sedat Peker üzerindeki tecridin kaldırılması için Birleşik Arap Emirlikleri ile temasa geçtiğini de söyledi. Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın da program sırasında Seyhan Avşar'a şu mesajı attı:

İYİ Parti'nin saygıdeğer yöneticilerinin müvekkilimin özgürlükleri için ve paylaşım yapabilmesi adına harekete geçtiklerini öğrendik. Sayın Peker'in videolarındaki ifşalar nedeniyle açılan davaların sahip çıkılması hususunda başka partilerin de sorumluluk üstleneceklerini düşünüyorum. Bu çok memnuniyet verici bir olay. Ben müvekkilimin anlatacaklarını bir yurttaş olarak duymak istiyorum, öğrenmek istiyorum. Anlatacaklarının ülkenin geleceği ve yarına dair temiz toplum ideali için çok değerli olacağını düşünüyorum.

Ancak kendisi dijital tecrit altındayken paylaşım yapılabilmesi mümkün değil. Bu yüzde sadece İYİ Parti yöneticilerinin girişimlerinin yeterli olmayacağını kendini muhalif olarak tanımlayan tüm kurumların tecritin kaldırılması için ılımlı ve olumlu katkılarını sunmalarını BAE yönetimine Türk halkının bu açıklamaları beklediği konusunda ikna etme çabası içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve Zafer Ümit Özdağ'ın gayretleri önemli. Ancak sadece onların değil tüm siyasetçilerin, gazetecilerin sürece katkı sağlaması kanımca var olan tecrit durumunu ortadan kaldırabilecektir."

Yılbaşında il il hava durumu nasıl olacak? 31 Aralık'ta kar ve yağmur yağacak mı?

Avşar son olarak Sedat Peker'in yakınları aracılığıyla gönderdiği mesajı şu şekilde ifade etti:

"Sedat Peker sözünün arkasında durduğunu söylüyor. Diyor ki 'Yaşadığım sürece, hatta ölürsem, öldükten sonra sözlerimin arkasında duracağım. Bahsettiğim videoları tamamlayıp basın yayın organlarıyla kamuoyuyla paylaşacağım.'

Bu çok kritik bir cümle. Bunu hiçbir koşula bağlamıyor. İlk kez Sedat Peker cephesinden 'konuşacak mı' sorularına bu kadar net yanıt geldi. Bu cevaptan sonra artık bugün biliyoruz ki, Sedat Peker elindeki bilgileri, belgeleri, belki videolarını belirli yerlerle paylaştı. Başına bir şey gelmesi halinde bu videoları izleyeceğiz, belgeleri göreceğiz."


Kaynak Duvar 

Editör: TE Bilişim