Gazete Emek- Sesli etkileşime dayalı yeni sosyal ağ uygulaması Clubhouse, hızla popülerleşiyor. İlgi alanlarına göre kurulan odalara giden kullanıcılar, keyifli sohbetler ediyor, sırayla konuşarak fikir alışverişinde bulunuyor. Fotoğraf ve videonun yer almadığı uygulama, gürültüsüz ve sakin bir platform sunuyor. 

Peki nedir bu Clubhouse, nasıl kullanılır? Clubhouse’a nasıl girilir? Clubhouse davet şartı mı koyuyor? Sosyal medyanın yeni mecrası Clubhouse ile ilgili bilgileri sizin için derledik.

WhatsApp’ın hakkınızda topladığı gizli bilgileri nasıl öğrenirsiniz?

ClubHouse Türkiye’de de özellikle son günlerde popülerleşmeye başladı. Twitter’da gündem belirleyen pek çok isim de ClubHouse’ı kullanmaya başlayarak deneyimlerini paylaşmaya başladı. Hem lansman kampanyası, hem de ünlülerin, sosyal medya fenomenlerinin ve magazin dünyasından isimlerin yoğun kullanımı ile kısa sürede popüler hale gelen uygulamaya, şu an davetiye sistemiyle girilebiliyor. Üye olması kolay olmamasına ve üye sayısı sınırlı tutulmasına karşın hızla popülerleşen uygulama, Aralık 2020 itibarıyla 100 milyon dolar olan değerini, 21 Ocak’ta 1 milyara yükseltti. Bu değerin kısa sürede çok daha yüksek rakamlara ulaşacağı tahmin ediliyor.

ODALARDA SESLİ SOHBET

2020 yılında yazılım geliştiricisi Alpha Exploration Co. tarafından kurulan yeni sosyal medya mecrası, özetle “sesli sohbet içeren bir sosyal ağ uygulaması” olarak tanımlanıyor. İletişim tematik odalarda sadece ses yoluyla konuşarak gerçekleşiyor. Clubhouse üyesi olan kişiler, öncelikle ilgi alanlarını işaretliyor ve bu sayede ilgi alanına uygun odaları kolayca keşfedebiliyor.

Acun Ilıcalı'nın son açıklamalarından sonra binlerce kişi #yalakaacunilıcalıdefol kampanyası başlattı

Kullanıcılar odada konuşulanları önce sadece dinleyebiliyor, ancak moderatör izniyle ve sırayla konuşabiliyor. Clubhouse’un içinde diğer sosyal ağlardan farklı olarak fotoğraf ve video bulunmuyor. Görüntülü canlı yayın yapmak ya da sohbetlere görüntülü olarak katılmak da mümkün olmuyor. Tartışmalar sesli etkileşim ile sınırlı olarak yürütülebiliyor.


ŞİMDİLİK SADECE iOS’TA

Clubhouse davet kodu uygulamaya üye olan kişilerden kolayca alınabiliyor. Böyle bir arkadaşınız yoksa, Twitter ve benzeri platformlarda arama kısmına Clubhouse yazarak kod bulmak mümkün olabiliyor. Şimdilik Clubhouse üyesi olmanın bir başka yolu yok. Clubhouse uygulaması başlangıç aşamasında olduğu için halen sınırlı sayıda kullanıcıya hitap ediyor. Büyük ölçüde gelişim aşamasında bulunan uygulamanın geliştirilmesi için kapsamlı çalışmalar yapılıyor.

Devre arası transfer dönemi sona erdi: Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş yıldız transferleri yaptı

Clubhouse maalesef şimdilik iOS kullanıcıları ile sınırlı. Sadece Apple ürünlerini kullananlar bu yeni sesli sosyal ağ uygulamasından faydalanabiliyor. Android kullanıcıları için de bir versiyon hazırlanıyor, ancak henüz Play Store’da herhangi bir resmi uygulama yer almıyor.

WhatsApp'tan skandal! Çok sayıda veri sızdı; bin 700’ü aşkın grup Google aramalara düştü

SÜKUNET İSTEYEN CLUBHOUSE’A GİDİYOR

Sadece davetiye koduyla girilebilen uygulamaya üye olmak için 17 yaş üzerinde olma şartı da var. Kirlilikten uzak bir ortam sunan Clubhouse, özellikle sosyal medyanın “gürültülü ve kalabalığından bıkanlar” için iyi bir tercih olarak görünüyor. İstenilen düzeyde sınırlanabilen bir etkileşim ve seviyeli bir sohbet sunma özelliği de uygulamanın önemli avantajları arasında yer alıyor.

Kaynak: dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim